Συμφωνούν οι δύο ηγέτες στο συγκεκριμένο θέμα
Κοινή γραμμή πλεύσης ακολουθούν ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον όσον αφορά το αν πρέπει η Ρωσία να επιτεθεί στην Ουκρανία ή όχι. Οι δυο ηγέτες πιστεύουν ότι «θα πρέπει να αποφευχθεί μια νέα στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας».
Οι δυο ηγέτες μάλιστα προειδοποίησαν τη Ρωσία ότι θα πληρώσει μεγάλο τίμημα εάν επιτεθεί στην Ουκρανία.
Η καγκελαρία της Γερμανίας μάλιστα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι, σε μια τέτοια κατάσταση, η Ρωσία θα πρέπει να αναμένει πως θα πληρώσει ένα μεγάλο και σοβαρό τίμημα».
Από το περιβάλλον του Βρετανού Πρωθυπουργού τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες «εξέφρασαν τη βαθιά τους ανησυχία για τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και δήλωσαν ότι οποιαδήποτε εισβολή στην Ουκρανία θα αποτελέσει σοβαρό στρατηγικό λάθος».
«Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία οι εταίροι στο ΝΑΤΟ να συνεργαστούν για να δώσουν μια συντονισμένη απάντηση», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Τζόνσον.
Δείτε επίσης: Ασύλληπτο: Αεροσκάφος έκανε αναστροφή καθώς επιβάτιδα αρνήθηκε να βάλει τη μάσκα της
- Η ΕΚΤ στο επίκεντρο του φθινοπωρινού επιτοκιακού σχεδιασμού
- Ιδιαίτερη ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη με κεντρικούς ομιλητές τους Χένα Βίρκουνεν, Εκατερίνα Ζαχάριεβα και Κρίστιαν Έχλερ
- Απόστολος Τζιτζικώστας: Στήριξη της συμφωνίας στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό για ίσους όρους ανταγωνισμού
- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
- SBI Shinsei Bank: Σχεδιάζει επανεισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Τόκιο έως το τέλος του έτους