Η πρόταση δυσπιστίας του Νίκου Ανδρουλάκη φέρνει στο προσκήνιο τα ζητήματα αλαζονείας και διαφθοράς της κυβέρνησης. Την αναμενόμενη πρόταση δυσπιστίας κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Ολομέλεια της Βουλής, εκκινώντας τη διαδικασία που θα οδηγήσει σε ονομαστική ψηφοφορία, η οποία έχει τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κρατώντας το κείμενο με τις υπογραφές βουλευτών του κόμματός του, καθώς και των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΕΑΡ, Πλεύσης Ελευθερίας και Κινήματος Δημοκρατίας, ανακοίνωσε στο σώμα την κατάθεση της πρότασης.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video85 βουλευτές, 4 ΚΟ και ανεξάρτητοι βουλευτές προτείνουμε δυσπιστία κατά της κυβέρνησης, η οποία φέρει την ευθύνη για την τραγωδία των Τεμπών. Ο Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι βυθισμένη στην αλαζονεία, την αναξιοκρατία και τη διαφθορά, υποδεικνύοντας την απομάκρυνση των κυβερνητικών δράσεων από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Καθώς ο κ. Κακλαμάνης έδωσε τον λόγο στον πρωθυπουργό, εκείνος, αφήνοντας αιχμές για τη συνεννόηση των κομμάτων, ανακοίνωσε την άμεση έναρξη της συζήτησης της πρότασης.
Η συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας παρουσιάζει κοινοβουλευτικό παράδοξο, καθώς δεν κατατέθηκε στο τέλος της συνεδρίασης όπως αναμενόταν. Ο πρωθυπουργός τόνισε την αδυναμία του Ανδρουλάκη να διατηρήσει τον κοινοβουλευτικό διάλογο και χαρακτήρισε την πρόταση ως συμμαχία των «προθύμων» του μηδενισμού. Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ετερόκλητη αυτή συμμαχία, αναρωτώμενος για την ανεξαρτησία του κόμματός του.
in.gr
![]()
