Προβληματική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου οδηγεί σε παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Προβληματική συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου οδηγεί σε παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας

«Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Γεώργιου Καρασμάνη, καθιστώντας μονόδρομο την παραπομπή της στην Επιτροπή Δεοντολογίας», αναφέρουν πηγές της ΝΔ. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του Προέδρου της Επιτροπής Ανδρέα Νικολακόπουλου για συμμόρφωση, σήμερα το ποτήρι ξεχείλισε. Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, χωρίς ίχνος ντροπής, αποκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ “συμπλεγματικά υποκείμενα”, ενώ απευθυνόμενη προς τον αδελφό του ήρωα των Ιμίων, βουλευτή Νικόλαο Βλαχάκο, τον κάλεσε να ασχοληθεί με την αλήθεια στα Ιμια!

Όπως σημειώνουν οι πηγές του κυβερνώντος κόμματος: «Ο εισηγητής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης τόνισε ότι δεν ήταν δυνατόν να ακούγεται τέτοια προσβολή, λίγες μέρες πριν την επέτειο των 30 χρόνων από το δυστύχημα των Ιμίων.» Επισήμανε ότι “ήταν μία προσβολή στο πρόσωπο του ήρωα αλλά και μια ξεκάθαρη αντεθνική συμπεριφορά”, παραθέτοντας σειρά παραδειγμάτων της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της κυρίας Κωνσταντοπούλου, όπως η πρόσφατη σεξιστική επίθεση κατά της αντιπροέδρου της Επιτροπής Μαρίας Συρεγγέλα.

«Η Νέα Δημοκρατία», τονίζουν οι ίδιες πηγές, «δεν μπορεί να επιδείξει άλλη ανοχή απέναντι σε αντιδημοκρατικές συμπεριφορές και παραπέμπει την Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή Δεοντολογίας βάσει του άρθρου 80 για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά».

Loading

Play