Ραγκούσης: «Ο Κασσελάκης να σταματήσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από κάποιο άλλο μέλος»

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης μίλησε στο OPEN και σχετικά με την επόμενη μέρα ανέφερε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνει από εδώ και πέρα ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν ήθελα να συμμετέχω στον εμφύλιο που βρισκόταν σε εξέλιξη. Και σήμερα, δεν είμαι εδώ για να πάρω μέρος σ’ αυτόν τον εμφύλιο» σημειώνοντας πως «είναι δύσκολο να μην συνεχιστεί η ένταση που επικρατεί, ωστόσο, δεν είναι αδύνατο να κοπάσει». «Όλα θα κριθούν από το τι θα κάνουμε ο καθένας μας και από το τι θα κάνει πρωτίστως από δω και πέρα ο Στέφανος Κασσελάκης» υποστήριξε ο Γιάννης Ραγκούσης, συμπληρώνοντας πως ίσως η αποχώρηση της «Ομπρέλας» να μην ήταν αποτρέψιμη από κανέναν γιατί πιθανότατα τα μέλη αυτά να είχαν δρομολογήσει την έξοδο από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

propoli

Απαγορευτικό στις επιθέσεις

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πρέπει να κάνει δύο βήματα και το πρώτο από αυτά είναι να ζητήσει από όλα τα μέλη που τον στηρίζουν να σταματήσουν οποιαδήποτε επίθεση προς άλλο μέλος ή στέλεχος του κόμματος.

«Για να το πω καθαρά, πρέπει να απαγορεύσει οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μέλους ή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ από οποιοδήποτε άλλο μέλος ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και να ξεκινήσει από τα μέλη που τον έχουν υποστηρίξει» πρόσθεσε.

Να μην αποχωρήσει η Αχτσιόγλου

Σχετικά με το δεύτερο βήμα, αυτό είναι να κάνει ό,τι μπορεί έτσι ώστε να μην αποχωρήσουν από το κόμμα η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και άλλα στελέχη τονίζοντας ότι «το πλήγμα σε αυτή την περίπτωση θα είναι πάρα πολύ μεγάλο και σε πολύ μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητο, με την έννοια του ότι δεν είχαν ξεκινήσει να φύγουνε».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, «έχω πάρει την απόφαση με τα σημερινά δεδομένα να παραμείνω εντός του κόμματος και γι’ αυτό δεν αποχώρησα από τη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής» ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, επισημαίνοντας πως «η αποχώρηση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που συναποτελούσαν την Ομπρέλα, είναι οδυνηρό γεγονός για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλήγμα».

Έκκληση να γυρίσει η «Ομπρέλα»

«Δείτε το δράμα που ζει η σύγχρονη αριστερά στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι που φύγανε εγώ πρώτος έχω πολιτικές διαφωνίες μαζί τους. Ήμουν αυτός που συγκρούστηκε μαζί τους στο συνέδριο, γιατί δεν συμφωνούσαν με τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, για να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, να καθιερωθεί η διαδικασία εκλογής προέδρου από τη βάση κοκ. Όμως είναι άνθρωποι υψηλότατου πολιτικού και προσωπικού ήθους και κύρους» εξήγησε ο πρώην Υπουργός, απευθύνοντάς τους έκκληση να γυρίσουν.

Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται φεύγοντας αυτοί οι άνθρωποι και μια Ν.Δ, η οποία κάθε τόσο ταράζεται από σκάνδαλα διαφθοράς βασικότατων πολιτικών της στελεχών και αυτή τη στιγμή αυτοί κυβερνάνε την Ελλάδα» παρατήρησε, ξεκαθαρίζοντας πως «μιλάω για την επαναδημιουργία μιας μεγάλης σύγχρονης Αριστεράς που θα έχει όμως ως συστατικό της μέρος μια σύγχρονη Κεντροαριστερά, γιατί εγώ θέλω να το συμπληρώνω αυτό».

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Προχωρά προσηλωμένος στα προβλήματα της κοινωνίας

Loading