Συγκάλυψη του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ από τη ΝΔ και ανάγκη για προοδευτικό μέτωπο, τονίζει η Ράνια Σβίγκου. Η Νέα Δημοκρατία, όπως έπραξε και με τις υποκλοπές και την τραγωδία στα Τέμπη, επιδιώκει να συγκαλύψει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τόνισε η Ράνια Σβίγκου, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε τηλεοπτική παρέμβαση στο Action24. Υπογράμμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ, οι οποίοι διαβεβαίωναν πως αυτή θα ήταν μια άλλη Εξεταστική και ότι θα προσκληθούν όλοι οι μάρτυρες, καταλήγουν σε ένα μονοκομματικό προεδρείο. Αντί να καλέσουν τα πρόσωπα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, επιλέγουν να καλέσουν μάρτυρες που δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Σβίγκου αναφέρθηκε επίσης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επισημαίνοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί μέσω συνεντεύξεων να πείσει τους Έλληνες ότι οι πολίτες δεν κατανοούν σωστά τις εξαγγελίες του. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συνεργασία και η ευρύτερη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων για τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού, προοδευτικού και νικηφόρου μετώπου, το οποίο θα μπορέσει να αντιταχθεί στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία με τη Νέα Αριστερά, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει δημόσια τη συνεργασία και έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται σε ορισμένα κοινοβουλευτικά ζητήματα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνει πολύ πιο στενή αυτή η συνεργασία και να δημιουργηθεί μια ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Επισήμανε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αυτονόητη θέση σε αυτή την προσπάθεια. Κατέληξε σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τις συνεργασίες στον προοδευτικό χώρο, με σκοπό την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και προσδοκιών των πολιτών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr