Ρεκόρ χρόνου και αριθμού ομιλητών σημειώθηκε στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.

Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αναφέρεται στη συνοπτική αξιολόγηση των τριών ημερών ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης.

Πραγματοποιήθηκε ένας απολογισμός από τον Κώστα Τασούλα σχετικά με την τριήμερη διάρκεια των Προγραμματικών Δηλώσεων, κατά τον οποίο αναφέρθηκε ότι καταγράφηκε ένα ρεκόρ χρόνου διάρκειας 36 ωρών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι ομιλητές ήταν συνολικά 135. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν 92 βουλευτές, 8 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 26 υπουργοί και οι 8 Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

propoli

Στην προηγούμενη συζήτηση του 2019 για τις Προγραμματικές Δηλώσεις, 108 βουλευτές είχαν λάβει τον λόγο, αλλά η συνολική διάρκεια της συζήτησης ήταν 31 ώρες. Όσον αφορά στις Προγραμματικές Δηλώσεις του 2015, καθώς και στις δύο φορές που πραγματοποιήθηκαν, μίλησαν αντίστοιχα 74 και 99 βουλευτές. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε ότι ο μέσος χρόνος διάρκειας των 19 συζητήσεων περί Προγραμματικών Δηλώσεων που έλαβαν χώρα μετά τη μεταπολίτευση και πραγματοποιήθηκαν εντός τριημέρου ήταν 20 ώρες.

Δείτε ε[ίσης: ΠΑΣΟΚ: «Καλό θα είναι ο πρωθυπουργός να ακούει τις προτάσεις μας ώστε να μην εκτίθεται»

Loading