Η Ρένα Δούρου αναδείχθηκε ως μοναδική υποψήφια για την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του νέου γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Αμανατίδη.
Η διαδικασία εκλογής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026 και ώρα 09:00 π.μ. στη Βουλή, με τη μοναδική υποψηφιότητα να προέρχεται από τη βουλεύτρια του Β2 Δυτικού τομέα Αθηνών, Ρένα Δούρου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την απόφαση του Παύλου Πολάκη να μην θέσει υποψηφιότητα, ο οποίος απουσίασε από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και εξέφρασε την αντίθεσή του στις πρόσφατες αποφάσεις του κόμματος, κάνοντας λόγο για στροφή και αλλοπρόσαλλες επιλογές.
Ο Πολάκης τόνισε ότι είναι πολυτέλεια για μια Κοινοβουλευτική Ομάδα 8 ατόμων να έχει δύο υποψηφιότητες για την προεδρία, υπονοώντας την ανάγκη για ενότητα.
Η Ρένα Δούρου αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις, καθώς η πλειοψηφία των βουλευτών και κομματικών στελεχών δεν συμφωνεί με τις στρατηγικές του κόμματος ενόψει των επερχόμενων εκλογών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
