Σ. Φάμελλος: «Η κ. Κεραμέως και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκλογέων»

«Η κυρία Κεραμέως και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν απαντήσεις για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων εκλογέων, πριν από το κλείσιμο της Βουλής και τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον πρόεδρο και τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

propoli

«Η κυρία Κεραμέως οφείλει να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπως έχουμε ζητήσει. Διότι πριν κλείσει τις συνεδριάσεις της η Βουλή για τις ευρωεκλογές, πρέπει να έχουμε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το ΥΠΕΣ και την κυβέρνηση και να έχουμε διασφαλίσει ότι η πορεία προς τις εκλογές δεν θα έχει κανένα σκοτεινό και μεμπτό σημείο», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση που «έχει αποδειχθεί σίγουρα ανεπαρκής στη διαχείριση ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος, όπως είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων και η επιστολική ψήφος», υπενθύμισε ότι υπάρχει ήδη επιπλέον «ομολογία ενοχής από τον κ. Μαρινάκη και την κυρία Ασημακοπούλου για την παράνομη χρήση προσωπικών δεδομένων πολιτών από τη ΝΔ» γεγονός που «αποδεικνύει ότι εκτός από ανεπάρκεια υπάρχει ομολογία μίας σοβαρής παραβίασης των δημοκρατικών κανόνων και των κανόνων δικαίου από τη ΝΔ».

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, μαζί με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν η τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος, Γιώτα Πούλου, ενώ από την πλευρά της Αρχής συμμετείχε ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, τα μέλη της Αρχής Σπύρος Βλαχόπουλος, Χαράλαμπος Ανθόπουλος, η ειδική επιστήμονας – Πληροφορικός Γεωργία Παναγοπούλου και η ειδική επιστήμονας – Νομικός Χάρις Συμεωνίδου.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading