Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπα που περιορίζουν τις προσπάθειές της για αλλαγή στην πολιτική ατζέντα. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση, καθώς παρατηρεί μια νέα πτώση των ποσοστών της στις δημοσκοπήσεις, ενώ δέχεται πιέσεις από πολλές πλευρές. Η κρίση με τον αγροτικό τομέα και οι αναζωπυρωμένες υποθέσεις υποκλοπών έχουν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της. Ταυτόχρονα, το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και οι προβλήματα που σχετίζονται με τα ΕΛΤΑ προσθέτουν περαιτέρω δυσκολίες.
Το μέτωπο με τους αγρότες έχει επιφέρει σοβαρή ζημία στην προσδοκία της κυβέρνησης για θετική ατζέντα, προκαλώντας νέο κύκλο φθοράς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εναποθέσει ελπίδες στον κοινωνικό αυτοματισμό, αλλά η στρατηγική αυτή φαίνεται ότι δεν αποδίδει. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς οι αγρότες εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους, υποστηριζόμενοι από τη δημόσια γνώμη, γεγονός που καθιστά την κυβέρνηση αποδυναμωμένη και εκτεθειμένη.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει διέξοδο επενδύοντας σε στρατηγικές, όπως η προώθηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και η παρουσίαση νέων μέτρων για την κατοικία. Ωστόσο, η ανάγκη για αλλαγή ατζέντας παραμένει επιτακτική, καθώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει είναι πολυάριθμες και αυξανόμενες.
in.gr
![]()

