Στη Βουλή, η αντιπαράθεση μεταξύ του αντιπροεδρεύοντα Κωστή Χατζηδάκη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη κορυφώθηκε με αφορμή τις επισυνδέσεις και τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει τις ευθύνες της από την αρχή της συζήτησης.
Ο κ. Χατζηδάκης, αναφερόμενος στις επισυνδέσεις, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έχει επανειλημμένα μιλήσει για το θέμα και ότι έχουν υπάρξει παραιτήσεις, όπως αυτή του επικεφαλής της ΕΥΠ. Παράλληλα, επισήμανε ότι οι δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει ανεμπόδιστα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, αντέτεινε ότι το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ συνδέεται άμεσα με τη Νέα Δημοκρατία και ζήτησε να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Υπογράμμισε την ανάγκη για σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών και την ανάγκη για διαφάνεια στις κυβερνητικές διαδικασίες.
Η συζήτηση επεκτάθηκε και σε θέματα κράτους δικαίου, με τον κ. Χατζηδάκη να αναφέρει ότι οι διεθνείς εκθέσεις δείχνουν πρόοδο από το 2019 έως σήμερα. Ο κ. Ανδρουλάκης αντέτεινε ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, επισημαίνοντας την ανάγκη για πολιτική ευθύνη.
Η ένταση μεταξύ των δύο πλευρών αντικατοπτρίζει τις βαθιές πολιτικές διαφορές και την επιθυμία της αντιπολίτευσης να επισημάνει τις αδυναμίες της κυβέρνησης, με την προοπτική των επόμενων εκλογών να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.
![]()

