Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Παύλος Μαρινάκης για τη συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς την «φρικαλέα» χθες, ανήμερα της τρίτης επετείου της επίθεσης της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ τοποθετήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μετά από ερώτηση για το αν έπρεπε να επιτραπεί η διαδήλωση και αν το ζήτημα αφορά την Αστυνομία ή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
«Ήταν φρικαλέα αυτή η πρωτοβουλία, λόγω της ημέρας που έλαβε χώρα», είπε ο κ. Μαρινάκης, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να σχολιάσει όσους συμμετείχαν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι για την κυβέρνηση κάθε νεκρός, κάθε όμηρος και κάθε άμαχος έχει την ίδια αξία «σε κάθε περίπτωση, είτε είναι στην Παλαιστίνη, αλλά όχι μόνο εκεί. Παντού». Παράλληλα, κατηγόρησε όσους επέλεξαν τη συγκεκριμένη ημέρα για τη συγκέντρωση ότι κινούνται από «το μίσος και τις ιδεοληψίες τους» και ότι «ζυγίζουν την αξία της ανθρώπινης ζωής». Είπε επίσης ότι δεν τους έχει δει να διαδηλώνουν για την Ουκρανία ούτε να μιλούν για την εισβολή και την κατοχή 52 ετών στην Κύπρο.
Στο νομικό σκέλος, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι ο νόμος δεν δίνει στις Αρχές τη δυνατότητα να χορηγούν ή να μην χορηγούν άδεια για διαδήλωση με βάση τα κίνητρα των διοργανωτών. «Ο νόμος είναι σαφής, δεν περιορίζεται το συνέρχεσθαι σε καμία περίπτωση», ανέφερε.
Όπως εξήγησε, τα τελευταία χρόνια έχουν τεθεί περιορισμοί ως προς την έκταση των διαδηλώσεων, με στάθμιση και της ανάγκης διέλευσης, όμως η Ελληνική Αστυνομία, που έχει τη σχετική αρμοδιότητα, δεν μπορεί να αξιολογεί τα κίνητρα. Αυτό ισχύει, πρόσθεσε, «όσο και αν προκαλεί φρίκη το γεγονός ότι επιλέγεις να κάνεις κάτι τέτοιο», όταν υπάρχει δικαίωμα διαδήλωσης οποιαδήποτε άλλη ημέρα.
![]()
