Σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικές αναπτυξιακές παρεμβάσεις στη Θεσσαλονίκη

Μέχρι τον Νοέμβριο εκτιμάται ότι θα είναι πλήρως λειτουργικό το δεύτερο «καλούπι» – το κυλιόμενο μεταλλικό φορείο, που χρησιμοποιείται για τη σκυροδότηση και κινείται υδραυλικά κατά μήκος της Υπερυψωμένης Λεωφόρου Ταχείας Κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης, με το έργο -που ήδη έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό περίπου 27%- να επιταχύνεται πολύ σημαντικά, παρά τον σκεπτικισμό που υπήρχε πριν από έναν χρόνο, όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρίστος Δήμας, μιλώντας στην ειδική εκδήλωση της κυβέρνησης για τα έργα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συνολικά ο κ. Δήμας αναφέρθηκε σε τρεις -πολύ σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε- παρεμβάσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία «πράγματι αλλάζει»: πρώτον, όπως είπε, πριν από ένα έτος η πόλη δεν είχε Μετρό σε λειτουργία, ενώ σήμερα το μέσο σταθερής τροχιάς όχι μόνο λειτουργεί, αλλά και ετοιμάζεται σε έξι μήνες από σήμερα (στο πρώτο τρίμηνο του 2026, όπως υπενθύμισε) η επέκταση προς Καλαμαριά. Η επέκταση θα προσθέσει στο δίκτυο πέντε σταθμούς και 60.000 επιβάτες, συνεισφέροντας περαιτέρω στη μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην πόλη, η οποία -σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου ινστιτούτου του ΕΚΕΤΑ- έφτασε στο 15% από όταν άρχισε η λειτουργία του Μετρό.

Η δεύτερη παρέμβαση είναι η υπερυψωμένη λεωφόρος, που θα λύσει το ζήτημα της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη, ενώ η τρίτη αφορά την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» που ανακοινώθηκε πέρυσι στη ΔΕΘ (με πλήρη ανακαίνιση αθλητικών εγκαταστάσεων, βαψίματα, λουτρά και τουαλέτες και πλήρη προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρία κά) κι αφορά συνολικά 431 σχολεία, εκ των οποίων 78 βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. «Όμως στην περιοχή έχουμε και την παρέμβαση για 17 ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), εκ των οποίων 16 στη Θεσσαλονίκη και μία στην Κατερίνη, άρα συνολικά πάμε σε 95 νέα σχολεία πλήρως αναμορφωμένα». Σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα για το Μετρό και το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου. Στόχος σε έναν χρόνο να έχουμε τη δυνατότητα να λέμε ότι καταφέραμε πολύ περισσότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Loading

Play