Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος από νωρίς το πρωί πραγματοποιεί επαφές με τοπικούς φορείς. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το κτιριακό πρόβλημα των Δικαστηρίων Ηρακλείου, καθώς και η προστασία ανηλίκων και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο, ο κ. Φλωρίδης δήλωσε ότι δρομολογούνται παρεμβάσεις τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα. «Είμαι στο Ηράκλειο σήμερα για να δούμε με τους φορείς όλα τα ζητήματα που αφορούν στη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών», τόνισε, προσθέτοντας ότι υπάρχει ήδη μελέτη για την αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου, με προϋπολογισμό περίπου 180.000 ευρώ.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε εναλλακτικές λύσεις, όπως η αξιοποίηση του κτιρίου του ΟΤΕ, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από τις απαιτήσεις του οργανισμού για μακροχρόνια μίσθωση. «Ο ΟΤΕ για να μας το νοικιάσει αυτό, θέλει μακροχρόνια μίσθωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Φλωρίδης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των ανηλίκων, με αφορμή τα εγκαίνια της νέας δομής «Σπίτι του Παιδιού» στο Ηράκλειο, η οποία απευθύνεται σε κακοποιημένα παιδιά. «Το
![]()
