Σημαντική αλλαγή από τον Ν. Δένδια στον Αυλώνα: Μια νέα προσέγγιση στη θητεία των Ενόπλων Δυνάμεων

Σημαντική αλλαγή από τον Ν. Δένδια στον Αυλώνα: Μια νέα προσέγγιση στη θητεία των Ενόπλων Δυνάμεων

«Είμαστε στο πρώτο σημαντικό βήμα μιας μεγάλης αλλαγής, μιας διαφορετικής θητείας και μιας διαφορετικής προσέγγισης», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων οπλιτών της Α’ ΕΣΣΟ 2026, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ) στον Αυλώνα Αττικής.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, με την παρουσία σημαντικών στρατιωτικών και πολιτικών αξιωματούχων. Ανάμεσα τους ήταν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, και άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία της νέας προσέγγισης, λέγοντας: «Δεν υποκρίνομαι ότι όλα είναι ή θα είναι τέλεια». Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα, με το δικαίωμα επιλογής του μέλλοντος.

Απευθυνόμενος στους γονείς των νεοσύλλεκτων, επεσήμανε ότι «πρέπει να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας» και τόνισε την αξία της ενηλικίωσης μέσω της στρατιωτικής θητείας.

Στους ορκισθέντες, ευχήθηκε καλή θητεία και τους συνεχάρη για την ολοκλήρωση της αρχικής εκπαίδευσης, υπογραμμίζοντας την ευθύνη και την τιμή που φέρουν ως οπλίτες.

Loading

Play