Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, δήλωσε ότι επικοινώνησε με την ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ για να υποστηρίξει ζευγάρι αγροτών που αποκλείστηκε από πληρωμές, παρά το γεγονός ότι είχαν ζώα. Το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, όπου ζητείται η άρση ασυλίας του, όπως και άλλων δέκα βουλευτών.
Ο κ. Μπουκώρος, αναφερόμενος στην υπόθεση, σημείωσε ότι το ζευγάρι των αγροτών αποκλείστηκε από τις πληρωμές το 2021, ενώ λάμβανε νομίμως ενισχύσεις από το 2017 με τετραετές συμβόλαιο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η αναδρομικότητα της ΚΥΑ Λιβανού δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς οι αγρότες δεν δήλωσαν ενοικιαστήριο μετά τον θάνατο του παππού της οικογένειας.
Αφού απευθύνθηκαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ την άνοιξη του 2021 ζητώντας τεχνική λύση, διαπίστωσαν ότι δεν πληρώθηκαν, καθώς ο κ. Λιβανός εξέδωσε ΚΥΑ που απέκλειε όσους είχαν ιδιωτικό βοσκότοπο νοικιασμένο. Αυτό συνέβη πέντε μέρες πριν από τις πληρωμές, με αποτέλεσμα οι κανονικοί παραγωγοί να αποκλειστούν.
Ο βουλευτής ανέφερε ότι έκανε ένσταση, επισημαίνοντας ότι οι νέοι αγρότες δεν πρέπει να μένουν απλήρωτοι. Έντεκα μήνες αργότερα, η ΚΥΑ Γεωργαντά άλλαξε την κατάσταση, επιτρέποντας στους παραγωγούς με ζώα να πληρωθούν κανονικά. Η αναδρομικότητα πάντα προκαλεί πρόβλημα, δήλωσε ο κ. Μπουκώρος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δίκαιες και νόμιμες διαδικασίες.
![]()

