Η Ελλάδα και η Αλγερία έχουν μακροχρόνιους δεσμούς φιλίας και κοινό όραμα για ειρήνη, σταθερότητα και ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή μας, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε νωρίτερα σήμερα με την πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλγερίας, Zaina Benhabouche.
Ο πρόεδρος καλωσόρισε την πρέσβη σε μία δύσκολη για την ανθρωπότητα εποχή, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται, ενώ στη Μέση Ανατολή υπάρχουν ενθαρρυντικές εξελίξεις.
Αναφερόμενος στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε τη συνεργασία στους τομείς του φυσικού αερίου, του αργού πετρελαίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα βασίζεται στην Αλγερία για τον ενεργειακό εφοδιασμό της.
Η πρέσβης της Αλγερίας τόνισε την άριστη συνεργασία και τη δέσμευση της χώρας της για στενή συνεργασία στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην περιοχή.
Συμφωνήθηκε η σύσφιξη των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων μέσω εκατέρωθεν συναντήσεων και επισκέψεων των Ομάδων Φιλίας.
Η πρέσβης προσκάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής να επισκεφθεί την Αλγερία, πρόταση που ο κ. Κακλαμάνης αποδέχθηκε ευχαρίστως. Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης θα διευθετηθούν διά της διπλωματικής οδού.
Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο διπλωματικός σύμβουλος του προέδρου, πρέσβης Κωνσταντίνος Οικονομίδης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ