Σκέρτσος: «Εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές»

«Τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος αναφερόμενος στα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών 2023 μίλησε για «θετική ψήφο και ανανέωση της εντολής» που έχει δοθεί από τον λαό στην κυβέρνηση.

propoli

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι «ήδη έχουν γίνει τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα αποτελέσματα της αντιπολίτευσης δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για να γίνουν κύκλοι διερευνητικών εντολών».

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ για την επόμενη ημέρα των εκλογών στις οποίες η Νέα Δημοκρατία σημείωσε ευρεία νίκη ο Άκης Σκέρτσος υπογράμμισε ότι το προεδρικό διάταγμα ορίζει μια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη σύσταση της νέας βουλής και πρέπει να δούμε εάν μπορούμε να φέρουμε νωρίτερα την ημερομηνία σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνει το Σύνταγμα.

«Εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές»


Σχετικά με το εάν είναι εφικτή η ημερομηνία της 25ης Ιουνίου για τις δεύτερες εκλογές τόνισε ότι «εξετάζουμε αν μπορούμε να επιταχύνουμε τις δεύτερες εκλογές» εξηγώντας ότι αυτές τις απαντήσεις θα τις έχουν μέσα στην ημέρα.

Ερωτηθείς εάν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραδώσει σήμερα τη διερευνητική εντολή που αναμένεται να λάβει απάντησε καταφατικά. «Χθες έγιναν κάποιες επικοινωνίες με τους δύο αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ξέρω εάν επαναληφθούν και σήμερα» αποκαλύπτοντας ότι οι λεπτομέρειες της στρατηγικής της ΝΔ θα συζητηθούν στη σύσκεψη που θα γίνει αργότερα.

«Η κοινωνία έδειξε ότι θέλει μια κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό. Έχουμε πολλές εξωτερικές προκλήσεις. Πολλές εκκρεμότητες ανοιχτές και δε χρειάζεται να χάνουμε χρόνο», πρόσθεσε.

Τέλος ο Άκης Σκέρτσος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στη Νέα Δημοκρατία «καταφέραμε να διαχειριστούμε ιστορικά πρωτοφανείς κρίσεις» υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος ψήφισε με θετικό πρόσημο.

Δείτε επίσης: Εκλογές 2023: Αυτό το κόμμα πήρε μόλις μία ψήφο

Loading