Σκρέκας | Οι έλεγχοι και στα πρατήρια καυσίμων είναι συνεχείς

«Η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές αυτές, αφού δεν παράγει πετρέλαιο, ούτε έχει υψηλή κατανάλωση συγκριτικά με τα άλλα κράτη τέτοιων προϊόντων».

Σε παρέμβασή του σήμερα (Παρασκευή 19/4) στο Κανάλι Ένα 90.4 ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, με αφορμή τη διεθνή αύξηση του πετρελαίου, ανέφερε πως οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων είναι συνεχείς και «επιβάλλονται σχεδόν κάθε εβδομάδα τα αντίστοιχα πρόστιμα» προκειμένου να προστατευθούν οι καταναλωτές από την αθέμιτη κερδοφορία. Σημείωσε, πως η χώρα μας δεν μπορεί να επηρεάσει τις τιμές αυτές, αφού δεν παράγει πετρέλαιο, ούτε έχει υψηλή κατανάλωση συγκριτικά με τα άλλα κράτη τέτοιων προϊόντων.

propoli

Διευρύνοντας το πλαίσιο, αναφέρθηκε εκτενώς στο φαινόμενο της ακρίβειας και στις αυξήσεις – φωτιά που βλέπουν τα βασικά είδη διατροφής, επισημαίνοντας ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της άμβλυνσης του προβλήματος έχουν αποδώσει καρπούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «καλάθια» που έχει δημιουργήσει το Υπουργείο, τα οποία βοηθούν τον καταναλωτή να ψωνίζει φθηνότερα προϊόντα κυρίως όσον αφορά τη διατροφή. Αναγνώρισε, όμως, ότι, παρότι η Ελλάδα βρίσκεται στον μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά τον πληθωρισμό στα τρόφιμα, χρειάζονται ακόμη αρκετά βήματα προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα.


Αναφερόμενος στις κινήσεις του υπουργείου ενόψει Πάσχα, ο κ. Σκρέκας στάθηκε στο «καλάθι του Πάσχα» και σε αυτό του νονού, υπογραμμίζοντας για το πρώτο ότι «θέλουμε η τιμή του οβελία να μείνει αμετάβλητη σε σχέση με πέρυσι, περίπου στα 10 ευρώ. Με το καλάθι του Πάσχα, δίνουμε την επιλογή στον καταναλωτή να αγοράσει φθηνά. Σε αυτό προστίθεται και η πλατφόρμα e-katanalotis». Για το δε καλάθι του νονού, ο υπουργός επισήμανε ότι «θα περιλαμβάνει λαμπάδες, παπούτσια και παιχνίδια», υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του «καλαθιού» βοήθησε πολύ τα νοικοκυριά.

Loading