Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο αν θα καταβληθεί σε ευπαθείς ομάδες
Για το κοινωνικό μέρισμα και το αν θα καταβληθεί σε ευπαθείς ομάδες μέσα στις γιορτές μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος είπε ότι φέτος υπάρχει έλλειμα και όχι πρωτογενές πλεόνασμα.
Μιλώντας λοιπόν στο OPEN δεν απέκλεισε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο να εξεταστεί μέχρι τις αρχές του άλλου μήνα, αφού πρώτα γίνουν γνωστά η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου, αλλά και η ανακοίνωση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του επόμενου έτους σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη θα περιλαμβάνει χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και κάπως έτσι ένα μεγάλο ποσοστό Ελλήνων θα δει μείωση στον συγκεκριμένο φόρο. Ευρύτερα όμως για το 2022 ισχύει -πανευρωπαϊκά- απαγόρευση λήψεως μόνιμων φορολογικών ελαφρύνσεων.
Για τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που επιδικάζουν κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και αναδρομικά, τόνισε ότι η κυβέρνηση κάνει σεβαστές και εφαρμόζει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Για τους υπόλοιπους πάντως, πέραν από τους διάδικους, «υπάρχει και χρόνος παραγραφής» που περιορίζει τις απαιτήσεις καταβολής αναδρομικών.
Δείτε επίσης: Τουρκία: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την ημερομηνία των εκλογών (vids)
- Η FIFA απαγορεύει τις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών στις στολές διαιτητών
- Συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις στις διαδηλώσεις κατά των μεταναστών σε Μάντσεστερ και Λονδίνο
- Μεσολόγγι: Εξελίξεις για τη φωτιά στην Κοκώρη χωρίς ενεργό μέτωπο
- Deree: Φοιτητές ζητούν την διακοπή των σχέσεων με το Ισραήλ λόγω γενοκτονίας στη Γάζα
- Φάμελλος: Ο Καραλής επαναφέρει τον ελληνικό αθλητισμό στην κορυφή
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr