ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σωρηδόν τα συγχαρητήρια των ηγετών για την Τζόρτζια Μελόνι

Και επίσημα η Τζόρτζια Μελόνι έγινε η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της Ιταλίας, με τα συγχαρητήρια μηνύματα των ηγετών να διαδέχονται το ένα το άλλο, μετά την ορκομωσία της στο Κυρινάλιο προεδρικό μέγαρο.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε:

propoli

«Συγχαρητήρια στην Τζόρτζια Μελόνι για τον διορισμό της ως πρωθυπουργού της Ιταλίας, την πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτή τη θέση. Βασίζομαι και προσβλέπω σε εποικοδομητική συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από κοινού».

«Η Ευρώπη αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις. Ας βοηθήσουμε τους πολίτες μας και ας στηρίξουμε την Ουκρανία παραμένοντας ενωμένοι και αποφασισμένοι» δήλωσε από την πλευρά της η Μαλτέζα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα.

«Η Ευρώπη χρειάζεται την Ιταλία. Μαζί θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία» συμπλήρωσε και ευχήθηκε: «Καλή δουλειά!»

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συνεχάρη την νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας:

«Τα συγχαρητήριά μου στην Τζόρτζια Μελόνι, την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Εύχομαι στη νέα κυβέρνηση να ανταποκριθεί με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις του σήμεραΠροσβλέπω στη συνέχιση της γόνιμης συνεργασίας για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ουκρανία, την Ιταλία και τον κόσμο!», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας και προς όφελος της κοινής μας περιοχής της Μεσογείου και των λαών των δύο χωρών μας».

«Θερμά συγχαρητήρια στη νέα πρωθυπουργό της Ιταλίας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε στενά προς όφελος της ευρωατλαντικής μας οικογένειας και της σταθερότητας της περιοχής μας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ορισμένοι εκ των ηγετών, μεταξύ αυτών και ο Εμανουέλ Μακρόν, είχαν ευχηθεί καλή επιτυχία στην νέα πρωθυπουργό ήδη από την ημέρα της εκλογικής της επικράτησης.

«Ως γείτονες και φίλοι, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί», είχε πει ο Μακρόν.

Η κυβέρνηση συγκροτείται με πρωθυπουργό την επικεφαλής του Κόμματος «Αδέλφια της Ιταλίας», Τζόρτζια Μελόνι, εννέα υπουργούς ακόμα από τα Αδέλφια της Ιταλίας, πέντε από τη Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι, πέντε από το Κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι και πέντε τεχνοκράτες.

Δείτε επίσης: Δ. Κουτσούμπας για Μίκη Θεοδωράκη: Χώρεσε στο μεγαλειώδες έργο του την εποποιία της λαϊκής πάλης

Loading