Σούνακ προς Ζελένσκι: Στόχος να φτάσει η βρετανική βοήθεια στο ουκρανικό μέτωπο το συντομότερο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες από την πλευρά του Λονδίνου προκειμένου η βρετανική αμυντική βοήθεια να φτάσει στην πρώτη γραμμή του ουκρανικού μετώπου το συντομότερο δυνατόν

Σούνακ και Ζελένσκι υπογράμμισαν αμφότεροι πόσο σημαντικό είναι στην παρούσα φάση να επιταχυνθούν οι ρυθμοί της παροχής βοήθειας από τη διεθνή κοινότητα προς την Ουκρανία.

propoli

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ήταν επικεντρωμένος στο να διασφαλίσει ότι ο αμυντικός στρατιωτικός εξοπλισμός του Ηνωμένου Βασιλείου θα φτάσει στην πρώτη γραμμή όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ανέφερε το γραφείο του Σουνάκ σε ανακοίνωσή του.

Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ήταν ζωτικής σημασίας οι διεθνείς εταίροι να επιταχύνουν τη βοήθειά τους προς την Ουκρανία προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και να απωθηθούν οι ρωσικές δυνάμεις, συνεχίζει η βρετανική ανακοίνωση.

Ο Ζελένσκι είπε, από την πλευρά του, ότι συζήτησε την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων του στρατού της Ουκρανίας στη συνομιλία που είχε σήμερα με τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Είπε, επίσης, ότι ευχαρίστησε τον Σουνάκ για την έναρξη της εκπαίδευσης των ουκρανικών πληρωμάτων στα άρματα μάχης Challenger 2, την προμήθεια των οποίων στην Ουκρανία ανακοίνωσε το Ηνωμένο Βασίλειο τον Ιανουάριο.

Δείτε επίσης: Βρετανία: Ο Σούνακ απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον πρόεδρο του Συντηρητικού Κόμματος Ζαχάουι

Loading