Η Νίκη καταγγέλλει την κυβέρνηση για επιλεκτική επίκληση του Συντάγματος, ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video«Ενώ το σκάνδαλο των υποκλοπών παραμένει ανοιχτή πληγή για το κράτος δικαίου, η κυβέρνηση υποβαθμίζει την κοινοβουλευτική λειτουργία και προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Νίκη τονίζει ότι αντί για θεσμική σοβαρότητα και πλήρη διαλεύκανση, επιλέγεται η τακτική της σύγχυσης και των αντιφάσεων, με στόχο να μπλοκαριστεί η δικαστική διερεύνηση ευθυνών κυβερνητικών στελεχών. Αυτή η τακτική αναδεικνύει την ανάγκη για διαφάνεια και λογοδοσία.
Η ανακοίνωση καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να παρουσιάσει τη διερεύνηση ως πολιτική υπερβολή δεν πείθει και ενισχύει την εικόνα ενός συστήματος που αποφεύγει τον πραγματικό έλεγχο». Η κοινωνία απαιτεί αλήθεια και θεσμούς που λειτουργούν χωρίς εξαιρέσεις.
![]()
