Στ. Καλαφάτης: «O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σταθεί στα πόδια του»

Tην εκτίμηση ότι “ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί πια να σταθεί στα πόδια του και η ηγεσία του πανικοβάλλεται καθώς ακούει την ανάσα του ΚΙΝ.ΑΛ. που πάει να τον προσπεράσει”, διατύπωσε ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής”.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “ δεν αναζητά καμιά άλλη στρατηγική πέρα από την ένταση, την πόλωση, το διχασμό. Επενδύει και προσβλέπει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα όπως η υγειονομική και η παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Τάσσεται με τα προβλήματα και όχι με την αντιμετώπισή τους. Παραμένει αιχμάλωτος στον καιροσκοπισμό, το λαϊκισμό, την υποκρισία”. “ Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο, αλλά τολμούμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Με τις πολιτικές που χάραξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εφαρμόζει η κυβέρνηση η Ελλάδα γίνεται σήμερα πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Και αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συζήτηση στη Βουλή μετά την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πήγε για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος”, σημείωσε.

propoli

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι “ η  καινούργια χρονιά βρίσκει τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης εντός χρονοδιαγράμματος” και αναφέρθηκε  στην αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού με το Flyover, στα έργα βελτίωσης στην 6η προβλήτα, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και στη διασύνδεσή του με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία, στο  Μετρό αλλά και στη μετατροπή του πρώην Στρατοπέδου “ Παύλος Μελάς” σε Μητροπολιτικό Πάρκο Πολιτισμού και Αναψυχής. “ Ό,τι είπαμε, γίνεται. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ήδη στο δρόμο του μέλλοντος. Αποκτά υποδομές και υποδέχεται δράσεις που φέρνουν βιώσιμη ανάπτυξη, νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Κερδίζει το μέλλον που αξίζει και δικαιούται”, πρόσθεσε. 

Φιλοδοξούμε ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης, νέων επενδύσεων και νέων θέσεων εργασίας”, τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε: “ Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε έμπρακτη απάντηση στα σενάρια περί υποβάθμισης, με την επιπλέον ανάθεση της επεξεργασίας των επενδυτικών σχεδίων από 1 έως 3 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνονται οι ευθύνες και θα έχουμε κατά 40% περισσότερη δουλειά από αυτή που είχαμε ως τώρα για να τρέξουν γρήγορα οι επενδύσεις”. 

Για την ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια, υπογράμμισε ότι  η Ελλάδα επιδιώκει και στηρίζει την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, “ πάντοτε βέβαια με την τήρηση των προαπαιτούμενων που θέτει για όλες τις χώρες η Ε.Ε. και εγκατάλειψη των εθνικιστικών θέσεων”. “ Στην προοπτική αυτή η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη έχουν πολλά να κερδίσουν. Ο Τομέας Μακεδονίας Θράκης εργάζεται ως επιταχυντής των έργων που στόχο έχουν την επανατοποθέτηση της πόλης μας και της Βόρειας Ελλάδας στο χάρτη της γειτονιάς μας, στο χάρτη του μέλλοντος»”, ανέφερε.   

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Αλέξης Τσίπρας: Έχετε τελειώσει πολιτικά κ. Μητσοτάκη (vid)

Loading