ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στ. Κασσελάκης για Ζ. Ντελόρ: «Η εμβάθυνση της ενοποίησης και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, είναι όροι επιβίωσης του οράματος»

«Ο Ζακ Ντελόρ, ένας από του πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής ενοποίησης, άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του», τονίζει σε δήλωσή του για το θάνατο του Γάλλου πολιτικού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Υπογράμμιζε την ανάγκη για εμβάθυνση και υποστήριξε την “πρωτοβουλία Σπινέλι για την ομόσπονδη Ευρώπη”. Αναγνώριζε, από τις απαρχές του κοινού νομίσματος, εμφατικά και προφητικά, τις αδυναμίες που αναφάνηκαν και στην κρίση της περασμένης δεκαετίας. Ανέδειξε την ανάγκη για την εκ νέου οικοδόμηση οικονομικής και νομισματικής ένωσης», αναφέρει, ενώ επισημαίνει πως «ήταν ο εμπνευστής και υλοποιητής της ιδέας της συνοχής, και δικαίως συνέδεσε το όνομά του με τη στήριξη χωρών του νότου». 

propoli

«Η απώλειά του, ας γίνει μια διαρκής υπόμνηση για τις προοδευτικές δυνάμεις», σημειώνει ο Στ. Κασσελάκης και καταλήγει:

«Η εμβάθυνση της ενοποίησης και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, είναι όροι επιβίωσης του οράματος για το κοινό μέλλον των ευρωπαϊκών λαών. Αλλιώς η απειλή του εθνικισμού και της αναδίπλωσης, αλλά και οι προτεραιότητες άλλων δυνάμεων, θα οδηγήσουν στο αδιανόητο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης: Ο Λ. Αυγενάκης στη Λάρισα στην ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη

Loading