(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Στ. Κασσελάκης προς εργαζόμενους του πολιτισμού: «Γνωρίζω τις αδικίες στον κλάδο»

Με ανθρώπους του πολιτισμού συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο των επαφών και των συναντήσεων που θα έχει το προσεχές διάστημα με πολλούς εργασιακούς κλάδους.

Στο πλαίσιο του πρώτου κύκλου, συναντήθηκε στη Βουλή με συλλόγους εργαζομένων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους τομείς της ανάδειξης και προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης.

propoli

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποδεχόμενος τους εργαζόμενους στο γραφείο του, υπογράμμισε πως «οι νοοτροπίες της χώρας επηρεάζονται από τον πολιτισμό» και τόνισε ότι «πρέπει να σας στηρίξουμε για αυτό το οποίο κάνετε, είναι λειτούργημα».

«Γνωρίζω τις αδικίες τις οποίες έχει υποστεί ο κλάδος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πολλά μέλη του κόμματος μας έχουν έρθει στο γραφείο μου, τόσο στην προεκλογική περίοδο όσο και αργότερα, παρακαλώντας με να κάνω κάτι», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να ασχοληθώ με τον κλάδο, μέχρι τώρα, αλλά είμαστε εδώ, να το βάλουμε σε προτεραιότητα από εδώ και πέρα. Να συζητήσουμε για τον πολιτισμό και τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε από εδώ και πέρα. Θα ήθελα και ο σύγχρονος πολιτισμός και η πολιτιστική μας κληρονομιά να είναι δύο ισότιμα μέρη στη συζήτηση για τον πολιτισμό και για τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσουμε από δω και πέρα.

Θα σας ακούσουμε, θα συσκεφτούμε και πάλι για να βρούμε μαζί λύσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν προτάσεις νόμου. Από τη μεριά μας, εμένα προσωπικά, να γνωρίζεται ότι έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και σε θέματα χρηματοδότησης και αναγνώρισης των πτυχίων του κλάδου», προσέθεσε.

«Βρισκόμαστε εδώ για να είμαστε χρήσιμοι, θέλουμε να ακούσουμε τους προβληματισμούς σας», ολοκλήρωσε. Στη συνάντηση παραβρέθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, τομεάρχης Πολιτισμού, Κυριακή Μάλαμα και η επικεφαλής του τμήματος Πολιτισμού, Τζένη Αρσένη.

Στις 18:30, επίσης, στο πλαίσιο ενός πρώτου κύκλου επαφών με εργαζόμενους του χώρου, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος και Σωματεία της, στα γραφεία της (Γλάδστωνος 10, Αθήνα).

Δείτε επίσης: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισαχθεί στο Χ.Α

Loading