Τι σχολίασε για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα.
«Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης και σήμα αναγνώρισης της προόδου που έχει σημειώσει η πατρίδα μας έστειλε χθες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λαμβάνοντας μια πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα» ανέφερε.
«Η απόφαση αυτή και οι δηλώσεις της επικεφαλής της ΕΚΤ έρχονται να προστεθούν στην αλυσίδα πρόσφατων αναφορών και εκθέσεων από εταίρους, θεσμούς και οίκους αξιολόγησης, που πιστοποιούν ότι η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση και ότι η ασκούμενη οικονομική πολιτική και οι θυσίες των πολιτών αποδίδουν καρπούς», ανέφερε.
Στη συνέχεια είπε πως «όμως, ως κυβέρνηση και οικονομικό επιτελείο, δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε μεταρρυθμίσεις, να εφαρμόζουμε μια συνετή δημοσιονομική πολιτική και να ακολουθούμε μια διορατική εκδοτική στρατηγική».
«Συνεχίζουμε, με σχέδιο, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση, τη σκληρή δουλειά, ώστε η Ελλάδα να ισχυροποιηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει, το ταχύτερο δυνατόν, επενδυτική βαθμίδα» κατέληξε.
Δείτε επίσης: Αλ. Χαρίτσης: Αδιανόητο να μην γνώριζε ο πρωθυπουργός την έκθεση Τσιόδρα-Λύτρα
- Δημιουργία πολυχώρου ψυχαγωγίας στον δήμο Γρεβενών από τον Ν. Παπαθανάση
- Π. Μαρινάκης: «Δεν αλλάζουμε ταυτότητα για την καρέκλα»
- Σοκαριστική αποκάλυψη του Πολ Γουέϊντ για χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια
- Δεκάδες χιλιάδες κάμερες θα επιτηρούν τους δρόμους της Αττικής μέχρι το 2026
- Δημαρχείο Νέας Υόρκης: Δεν μπορούμε να συλλάβουμε τον Νετανιάχου, καλούμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση
![]()
