Η Ελλάδα έχει δικό της σχέδιο σε περίπτωση που δεν υπάρξει ευρωπαϊκή συμφωνία για την ενέργεια
Σε αναζήτηση λύσεων για πλήρη απεξάρτηση από τη Ρωσία όσον αφορά την ενέργεια εξακολουθεί να είναι η Ευρώπη μετά την εισβολή της στην Ουκρανία. Γι’ αυτόν τον λόγο αναμένεται να δημιουργηθεί ο τερματικός σταθμός για την υποδοχή του υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, μέσω του οποίου θα διανέμεται στις βαλκανικές χώρες αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Την Τρίτη, παρουσία του Πρωθυπουργού θα γίνει τελετή εγκαινίων του αγωγού. Η χώρα μας λοιπόν θα μετατραπεί σε ενεργειακό κόμβο ενώ εκτός από τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια θα είναι οι ηγέτες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Σερβίας, καθώς και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.
Πρόκειται για σημαντικό έργο σε συνδυασμό με τον σταθμό στη Ρεβυθούσα αλλά και μία σειρά από άλλες δράσεις θα δώσει την δυνατότητα να διαφοροποιήσει πλήρως η Ελλάδα και όχι μόνο, τις πηγές ανεφοδιασμού φυσικού αερίου.
Υπάρχει εθνικό σχέδιο
Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία στην Ευρώπη για το εύρος των τιμών στην ενέργεια, η κυβέρνηση έχει ήδη στο τραπέζι ένα δικό της σχέδιο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι οι πολίτες από εδώ και πέρα δεν υπάρχει περίπτωση να δουν υπερβολικά αυξημένους λογαριασμούς στο ρεύμα.
«Θα υπάρξει μια πολύ αποφασιστική παρέμβαση μια πολύ ουσιαστική βοήθεια και στήριξη και σε εκείνους που είχαν υψηλότερες καταναλώσεις οριζόντια ανεξαρτήτως εισοδηματικών κριτηρίων που θα έχει ως αποτέλεσμα να δουν δραστικά μειωμένους λογαριασμούς», δήλωσε στο «Κοινωνία ώρα MEGA».
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική ρουκέτα έπληξε μια στρατηγικής σημασίας γέφυρα στη νοτιοδυτική Ουκρανία
- Νέες θέσεις στον ΠΑΟΚ: Μάτος και Βιεϊρίνια αναλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις
- Μπενφίκα: Αρνείται την προσφορά των 20 εκατ. ευρώ της Μπεσίκτας για τον Παυλίδη
- Επίδομα 150 ευρώ από ΕΟΠΥΥ: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι;
- Σημαντική συνάντηση Λίνας Μενδώνη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη
- Ανακαλύψτε τις πιο οικονομικές αποδράσεις στην Ευρώπη για το 2026
![]()

