Στην κρίση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών η δίωξη ή μη της Τουλουπάκη

Το γόρδιο δεσμό για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, αναμένεται να λύσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλης Ιωαννίδης, ύστερα από τη διχογνωμία που παρουσιάστηκε ανάμεσα στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη.

Οι δύο αντεισαγγελείς οδηγήθηκαν σε εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα αναφορικά με το μέλλον της ποινικής μεταχείρισης της κ. Τουλουπάκη.

propoli

Σοφουλάκης: Οι εισαγγελείς Διαφθοράς ενήργησαν σύννομα

Ο κ. Σοφουλάκης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εισαγγελείς διαφθοράς ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους, τα οποία να δικαιολογούν την άσκηση ποινικής δίωξης για τις πράξεις που τους αποδίδονται.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα και ζητά να υπάρξει έρευνα από τον αρμόδιο εισαγγελέα πλημμελειοδικών για τους Γιάννη Αγγελή, Ελένη Ράικου, Νίκο Μανιαδάκη, Κωνσταντίνο Φρουζή και Νίκο Μανία. Κατά περίπτωση, ζητά να διερευνηθούν αδικήματα όπως η ψευδορκία, η ψευδής καταμήνυση και η παράβαση καθήκοντος.

Ζαχαρής: Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της Τουλουπάκη

Ο κ. Ζαχαρής, από την πλευρά του, ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης κατά της Ελένης Τουλουπάκη για κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Για τους επίκουρους εισαγγελείς διαφθοράς εκτιμά ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και τίθεται η δικογραφία στο αρχείο.

Δείτε επίσης: Παπαγγελόπουλος: «Παράνομη και κατάπτυστη πολιτική δίωξη»

Loading