Στήριξη της κοινωνίας και της μεσαίας τάξης: Οι παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου για μέτρα, επενδύσεις και εκλογές

Στήριξη της κοινωνίας και της μεσαίας τάξης: Οι παρεμβάσεις Θεοδωρικάκου για μέτρα, επενδύσεις και εκλογές

Στήριξη της κοινωνίας και της μεσαίας τάξης

«Και οι 120 δόσεις και η επιδότηση των 20 λεπτών στο diesel και η επιστολή στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι κρίσιμες παρεμβάσεις. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που να μπορεί να διαφωνήσει με αυτές. Πρέπει όλοι να τις υποστηρίξουμε γιατί είναι σωστές για τη χώρα», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Για το πετρέλαιο θέρμανσης ανέφερε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο δύο εβδομάδων, προσθέτοντας πως «μας ενδιαφέρει να στηριχθεί κάθε ελληνική οικογένεια, ιδιαίτερα στις περιοχές της περιφέρειας και στις πιο ορεινές περιοχές, όπου ο κόσμος έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Πολύ σοβαρή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Σήμερα εκδηλώθηκε μια πολύ σοβαρή παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την Πρόεδρο της Κομισιόν. Είναι μια καμπάνα, η οποία πρέπει να ακουστεί πολύ ηχηρά σε ολόκληρη την Ευρώπη», είπε, εξηγώντας ότι η πρόταση αφορά τη δυνατότητα αξιοποίησης των πρόσθετων εσόδων από τον ΦΠΑ, που εισπράχθηκε λόγω των αυξημένων τιμών, για έκτακτες δράσεις στήριξης στην κοινωνία, αλλά και την εξαίρεση των έκτακτων μέτρων από τους δημοσιονομικούς κανόνες.

«Νομίζω ότι είναι λογικό και αναγκαίο αίτημα. Εκπροσωπεί την κοινωνική πλειοψηφία της λογικής στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη και πρέπει η Ευρώπη να ανταποκριθεί σε αυτό», υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα το διεκδικήσει και πιστεύω ότι θα το διεκδικήσουν και άλλες χώρες».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι τα μέτρα στηρίζουν τις οικογένειες, τη μεσαία τάξη και τους πιο οικονομικά αδύναμους, σημειώνοντας πως «ό,τι και να κάνουμε, θα χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, γιατί οφείλουμε να ακούμε τους ανθρώπους και να συναισθανόμαστε αυτό που περνούν».

Στη συνέχεια τόνισε ότι δεν υπάρχει πιο σοβαρή κοινωνική πολιτική για μια χώρα «από τις δουλειές και από τους καλύτερους μισθούς», ενώ υπογράμμισε πως τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Ανάπτυξης δίνει ιδιαίτερη έμφαση ώστε «να μεταφερθεί η προτεραιότητα της οικονομίας στη βιομηχανία και στην καινοτομία».

Όπως ανέφερε, το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζει σε όλη τη χώρα 928 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 3,1 δισ. ευρώ, με ενίσχυση 1,5 δισ. ευρώ, με έμφαση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση. Πρόσθεσε ότι με την πολιτική της κυβέρνησης έχουν δημιουργηθεί περίπου 600.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων οι 60.000 στη βιομηχανία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη ναυπηγική και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης στηρίζουν έμπρακτα την ανασυγκρότηση του κλάδου. «Θέλουμε να έχουμε ξανά ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία και ναυπηγοεπισκευή. Είναι κρίμα η Ελλάδα να βρίσκεται στις πρώτες δύο-τρεις χώρες της παγκόσμιας ναυτιλίας και να μην είναι πολύ ισχυρή και στη ναυπηγική βιομηχανία», είπε.

Σε ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών θα είναι άλλα από αυτά που λένε οι μετρήσεις». Όπως σημείωσε, αυτή την περίοδο ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί με ξεκάθαρο τρόπο και, όταν έρθει η ώρα της κάλπης, οι πολίτες θα βρεθούν «μπροστά στο πραγματικό σταυροδρόμι».

Εξήγησε ότι το δίλημμα θα είναι «εάν θέλουν να συνεχίσουν με τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, με έναν τρόπο διακυβέρνησης που τον έχουν δει και λέει “αυτά που σας υποσχεθήκαμε, τα κάναμε” και με ένα σχέδιο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ή με τη λογική των άλλων “διώξτε τους και ας έρθει όποιος να ‘ναι”».

«Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες, χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι οφείλει με τις πράξεις και την πολιτική της να εκπροσωπεί τη μεσαία τάξη και τους οικονομικά πιο αδύναμους. «Η δική μας δουλειά είναι να στηρίζουμε το σύνολο της κοινωνίας και να εκπροσωπούμε το σύνολο της κοινωνίας», κατέληξε.

Η φωτογραφία παραχωρήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης

Loading

Play