Στο Κατάρ ο Ν. Μηταράκης – Τι συζητήθηκε

Στο Κατάρ βρέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης

Εκεί, ο υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Dr. Ali bin Saeed bin Smaikh Al Marri, την υφυπουργό Εξωτερικών, Lolwah Al Khater, και τον Ταξίαρχο, Abdulaziz bin Faisal Al Thani, γενικό διευθυντή του υπουργείου Εσωτερικών.

propoli

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου, οι συνομιλίες του κ. Μηταράκη επικεντρώθηκαν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στη διαχείριση του μεταναστευτικού ως χώρα πρώτης γραμμής.

Επίσης, ο κ. Μηταράκης αντάλλαξε απόψεις για την κατάσταση στο Αφγανιστάν, δεδομένης και της εμπλοκής του Κατάρ σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού Αφγανών και πολιτών άλλων κρατών από το Αφγανιστάν. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη συντονισμού των διεθνών προσπαθειών για σταθεροποίηση της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του Κατάρ να ενταχθεί στο σύστημα άρσης της υποχρέωσης θεωρήσεων για το χώρο Σένγκεν, σημειώνει το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τέλος, οι αρχές του Κατάρ προσκάλεσαν τον κ. Μηταράκη να συμμετάσχει στο ετήσιο Φόρουμ της Ντόχα, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-27 Μαρτίου 2022. 

Δείτε επίσης: Οικονόμου κατά Τσίπρα: Όσο επαναλαμβάνει τα κλισέ για εκλογές, η κυβέρνηση στηρίζει τους αγρότες

Loading