Στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης από τις Βρυξέλλες

Στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης ζητά ο Ν. Ανδρουλάκης από τις Βρυξέλλες

Στην προσύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις Βρυξέλλες συμμετείχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας στο επίκεντρο τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης. Μετά τη λήξη της, υπογράμμισε ότι η τελευταία συμφωνία Τραμπ-Πούτιν δεν είναι πρωτοβουλία για την ειρήνη.

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

«Είναι ένα δείγμα συναλλακτικής διπλωματίας εις βάρος των ευρωπαϊκών λαών», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στη στρατηγική της αυτονομία στην άμυνα, την εξωτερική πολιτική, την παραγωγή και την ενέργεια.

Αναφερόμενος στα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα το απόγευμα και αύριο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι πρέπει να δοθεί και απάντηση στα ζητήματα της ενεργειακής κρίσης, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο κόστος ζωής και στο κόστος παραγωγής. Ζήτησε κοινές αποφάσεις και κοινές πρωτοβουλίες για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις που δυσκολεύουν καθημερινά τη ζωή εκατομμυρίων Ευρωπαίων πολιτών.

Παράλληλα, σημείωσε ότι απαιτούνται κοινές πρωτοβουλίες ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής, επισημαίνοντας πως χιλιάδες επιχειρήσεις γίνονται μη βιώσιμες.

«Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος και σε αυτήν την περίπτωση», σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Loading

Play