Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας στο OPEN, υπογράμμισε την ανάγκη για σοβαρότητα στον δημόσιο διάλογο και την προσήλωση της κυβέρνησης στο έργο της. Σημείωσε τη σημασία της κυβερνητικής συνέπειας σε αντίθεση με την αντιπολιτευτική τοξικότητα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προτίμηση της ΝΔ για αντίπαλο κόμμα, η κ. Σδούκου τόνισε ότι δεν επιλέγουν αντίπαλο, καθώς αυτό θα ήταν αλαζονικό. «Το καθήκον μας είναι να λέμε τι κάνουμε ως κυβέρνηση, γιατί το κάνουμε», συμπλήρωσε.
Επιπλέον, επεσήμανε τη σχέση εμπιστοσύνης που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και πολιτών, με πυρήνα της την πολιτική λογοδοσία. «Αυτά θα παρακινήσουν τους πολίτες να μας στηρίξουν για μια νέα αυτοδύναμη θητεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την αντιπολίτευση, η κ. Σδούκου επισήμανε ότι η τοξικότητα που εκτοξεύονταν εναντίον της κυβέρνησης, τώρα μεταφέρεται μεταξύ των κομμάτων. Αναφέρθηκε επίσης στην υποκριτική στάση του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη Συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας ότι η άρνηση υπερψήφισής της δείχνει αδυναμία και έλλειψη πίστης στη νίκη.
![]()
