«Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ και νυν συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Βάρρας, έθεσε αναγκαστικά τον εαυτό του στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής, αφού, σε διαφορετική περίπτωση, θα αντιμετώπιζε νομικές συνέπειες, όπως του διαμηνύθηκε από τα μέλη της Επιτροπής», τόνισαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Βάρρας, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, επικαλείται διαρκώς κενά μνήμης λόγω προχωρημένης ηλικίας. Δηλώνει ότι δεν θυμάται για τα ΑΦΜ που τελικά πληρώθηκαν το 2020, ούτε είναι σίγουρος αν είχε ενημερωθεί, ως πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, για την ύποπτη και σκανδαλώδη αύξηση του ζωικού κεφαλαίου στην Κρήτη το 2020», ανέφεραν οι ίδιες πηγές ΣΥΡΙΖΑ.
«Ειρωνικά απορεί αν θα έπρεπε να σφάξει ο ίδιος τα πλεονάζοντα αρνιά, αν και θα έπρεπε να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία εξετάζει ένα σκάνδαλο που έχει προκαλέσει απόγνωση στους κανονικούς αγρότες της χώρας μας», πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.
«Ήταν ξανά αποκαλυπτικός για τον ρόλο του Μ. Βορίδη στο σκάνδαλο, καθώς ο τελευταίος, σύμφωνα με τον κ. Βάρρα, παρενέβη σε βαθμό παράβασης καθήκοντος στην προκήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Τεχνικό Σύμβουλο το 2020 και απαίτησε την παραίτηση Βάρρα γιατί έκανε καλά τη δουλειά του και ξεκάρφωνε ανομίες. Ο κ. Βάρρας υποστήριξε ότι δεχόταν πίεση από τον Τεχνικό Σύμβουλο, την Neuropublic, εταιρεία του κ. Γαργαλάκου, για να προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές και αρνήθηκε. Η καρατόμησή του έγινε μετά από απαίτηση της Neuropublic με εκτελεστή τον Μάκη Βορίδη», υπογράμμισαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Όπως ανέφερε ξεκάθαρα, το συμφωνώ του κ. Βορίδη ήταν συμφωνία σε μια έκνομη ενέργεια κατανομής του εθνικού αποθέματος και παράνομων επιδοτήσεων», προσέθεσαν.
«Ο κ. Βάρρας εμφανίζεται απόλυτα βέβαιος για ένα και μόνο πράγμα: ότι δεν έχει ερωτηθεί ποτέ από τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ – όσο παράξενο κι αν ακούγεται αυτό, όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά. Δεν είχε πει λέξη στον πρωθυπουργό, παρότι μετά τη θητεία του στην κορυφή του Οργανισμού διορίστηκε σε θέση δίπλα στον Κυρ. Μητσοτάκη, από τα τέλη του 2020. Και παρότι έχει καταθέσει επί 36 ώρες και σε τρεις φάσεις στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», σχολίασαν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Η αφωνία του για τον κ. Μητσοτάκη ίσως οφείλεται στα εγκώμια που ο ίδιος ο κ. Βάρρας είχε εκφράσει παλαιότερα για τον πρωθυπουργό: κάθε Κρητικός πρέπει να νιώθει υπερηφάνεια για τον πατριώτη τους, γιατί είναι τιμή για όλους μας που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας μας και μας βγάζει από πολλά αδιέξοδα και χειρίζεται με παραδειγματικό τρόπο κρίσεις. Ο ίδιος, πριν από την αποπομπή του από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, διατεινόταν δημοσίως ότι είχε απευθείας συνομιλίες με το Γραφείο του πρωθυπουργού», σημείωσαν.
«Πώς γίνεται να πιστέψει κανείς ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήταν ενήμερος για το γαλάζιο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ;», κατέληξαν.
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Βάρρας, έθεσε αναγκαστικά τον εαυτό του στη διάθεση των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής.
Ο κ. Βάρρας υποστήριξε ότι δεχόταν πίεση από την Neuropublic για να προχωρήσει σε παράνομες πληρωμές και αρνήθηκε.
Η αφωνία του για τον κ. Μητσοτάκη ίσως οφείλεται στα εγκώμια που είχε εκφράσει παλαιότερα για τον πρωθυπουργό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ