Κυρίαρχο θέμα συζήτησης θα είναι η κατάσταση στην Ουκρανία
Με την Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ θα συναντηθεί την Τρίτη ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.
Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν κυρίως σε τρία θέματα. Πρώτον στην κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, δεύτερον στη στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ σε όλους τους τομείς αλλά και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα συζητήσουμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής μας συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) April 4, 2022
Ο Έλληνας Υπουργός έγραψε τα εξής:
«Θα συζητήσουμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση της στενής μας συνεργασίας σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια, η πολιτική προστασία, η οικονομία και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με απώτερο στόχο την προώθηση ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο».
Δείτε επίσης: Νίκος Δένδιας: Στην Οδησσό αύριο ο ΥΠΕΞ – Επικεφαλής ανθρωπιστικής αποστολής
- ΔΕΗ: Από παραγωγός ενέργειας σε τεχνολογικό κολοσσό
- Θεσσαλονίκη: Φτιάχνει ο καιρός με συννεφιά – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
- Σημαντική συνεδρίαση της ΝΔ για την εκλογή νέου γραμματέα την 10η Ιουνίου
- Μαγευτική συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας
- Αλλαγές στους δασμούς: Τέλος στα δωρεάν μικροδέματα από την Κίνα στην ΕΕ
![]()

