Η πρόεδρος τη Επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισήμανε ότι πολλές και σημαντικές επετειακές δράσεις είναι προσανατολισμένες στη νεολαία, τη διαδραστικότητα και τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβς Λε Ντριάν, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στη Γαλλική Πρεσβεία. Ο κ. Λε Ντριάν, επισκέπτεται επίσημα τη χώρα μας για πρώτη φορά ως ΥΠΕΞ.
Ο Γάλλος υπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Ελλάδα και εκδήλωσε ενδιαφέρον για τις δράσεις της Επιτροπής και την ανταπόκριση του κόσμου. Σημειώνεται ότι ο Γάλλος ΥΠΕΞ ήταν μεταξύ των διεθνών προσωπικοτήτων που θα συμμετείχαν στην εμβληματική δράση της Επιτροπής, Forum «Η Ελλάδα το 2040», κάτι που δεν κατέστη δυνατόν λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.
Η πρόεδρος παρουσίασε τις βασικές κατευθύνσεις και τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής. Το ενδιαφέρον του Γάλλου ΥΠΕΞ εστιάσθηκε στον αναπτυξιακό χαρακτήρα πολλών δράσεων που περιλήφθηκαν στο επίσημο πρόγραμμα, και οι οποίες, όπως τον ενημέρωσε η κυρία Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, υλοποιήθηκαν με επιτυχία. Η κα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη επεσήμανε ότι πολλές και σημαντικές επετειακές δράσεις είναι προσανατολισμένες στη νεολαία, τη διαδραστικότητα και τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε, επίσης, στη δυναμική συμμετοχή της Ελληνικής Ομογένειας στον εορτασμό του επετειακού έτους.
Επιπλέον, ενημέρωσε τον Ζαν-Ιβς Λε Ντριάν, για το υπό σύσταση Ινστιτούτο Τεχνητής Νοημοσύνης, Επιστήμης Δεδομένων και Αλγορίθμων, το οποίο θα συμβάλει στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από την πολιτεία για την ανάσχεση του brain drain και τον επαναπατρισμό Ελλήνων νέων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται εκτός Ελλάδος.
Η πρόεδρος της Επιτροπής προσέφερε στον κ. Λε Ντριάν τη σειρά των συλλεκτικών νομισμάτων που αναπαριστά τις διαδοχικές εδαφικές επεκτάσεις του Ελληνικού Κράτους, η οποία αποτελεί μέρους του Νομισματικού Προγράμματος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».
- Τρόμος στην Εθνική Οδό: δύο λάστιχα έσκασαν σε πούλμαν με 50 επιβάτες
- Συλλεκτικό γραμματόσημο των ΕΛΤΑ για τα 100 χρόνια της ΔΕΘ κυκλοφορεί αύριο
- ΠΑΣΟΚ: Βολές κατά Μητσοτάκη για αναξιοπιστία, αλαζονεία και εξαπάτηση στη συνέντευξη Τύπου
- Σοκ στα Γιαννιτσά: Πέθανε ο 27χρονος μετά τον ξυλοδαρμό σε κλαμπ – Προφυλακισμένος ο 26χρονος
- Σιωπή Ινφαντίνο στην Κατοβίτσε για τις εκλογές της FIFA και την τέταρτη θητεία
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
