Συνάντηση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για θέματα ισότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Συνάντηση με εκπροσώπους της Κοινωνίας των Πολιτών για κοινωνικά θέματα, όπως την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία, είχε έπειτα από δική της πρωτοβουλία η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, στην οποία παρέστη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ζέφη Δημαδάμα.

propoli

Εκτός από τα ζητήματα που αφορούν την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία και τις πολιτικές που αναπτύσσει η Πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου, κατά τη σημερινή συνάντηση, εξετάστηκαν και οι πολιτικές για την ενδυνάμωση των γυναικών και δη, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως οι προσφύγισσες, οι μετανάστριες, οι γυναίκες με αναπηρία, τη θέση και τον ρόλο των γυναικών στη σύγχρονη εποχή, τη γυναικεία ηγεσία, τη δημιουργία κουλτούρας πρόληψης μέσα από την εκπαίδευση, τη στήριξη των γονέων κ.α.

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας της πολιτείας με την κοινωνία των πολιτών, ενώ ενθάρρυνε και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα καίρια αυτά ζητήματα.

Όπως δήλωσε η κυρία Κεφάλα, «η σημερινή συνάντηση και η μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς φορέων και συλλόγων, στο κάλεσμα που απευθύναμε, όχι μόνο αποδεικνύει ότι η πολιτεία και η κοινωνία των πολιτών βρίσκονται στην ίδια πλευρά, αλλά δείχνει και την ανάγκη σύμπλευσης στον αγώνα για την εξάλειψη των ανισοτήτων». Τόνισε δε ότι «δουλεύουμε για μία κοινωνία συμπεριληπτική, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Και το βέβαιο είναι, πως η σημερινή συνάντηση ήταν μόνο η αρχή».

Από πλευράς της, η κυρία Δημαδάμα ανέφερε ότι «η επικοινωνία, η συνεργασία, ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών και τις γυναικείες οργανώσεις αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα μας στην ΓΓΙΑΔ του ΥΚΟΙΣΟ. Οι πολύπλευροι και συνεχείς αγώνες τους και οι προτάσεις τους είναι για εμάς πυξίδα για αυτό και βρισκόμαστε σε σταθερή συνεργασία μαζί τους στα ζητήματα της ισότητας των φύλων σε κάθε τομέα και πεδίο».

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading