Σύριζα: Η ΝΔ φέρνει μέτρα στήριξης τραπεζών και όχι δανειοληπτών

Μηχανισμό στήριξης των τραπεζών μέσω της αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας ψήφισε χθες η Βουλή – Ο Σύριζα καταγγέλει την κυβέρνηση για απουσία στήριξης των πολιτών και για την αύξηση των κόκκινων δανείων

«Μόνο το 15% των επιχειρήσεων από τις 850.000 έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα, Νίκος Συρμαλένιος.

propoli

Στην ίδια γραμμή κύματος ήταν και το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΚΙΝ.ΑΛΛ, Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος τόνισε οτι το 80% των αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρήσεων απορρίπτονται με την αιτιολογία ότι οι επιχειρήσεις δεν είναι βιώσιμες.

Επιπρόσθετα, κύκλοι της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν οτι η εφαρμογή τού νέου Πτωχευτικού Κώδικα σε συνδυασμό με την απώλεια της πρώτης κατοικίας, αποτελούν “ταφόπλακα” για τα μεσαία και χαμηλά στρωματα της κοινωνίας.

«Η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα στον κόσμο στην υπερχρέωση και πρώτη στην Ε.Ε. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. κατήργησε ουσιαστικά την προστασία της πρώτης κατοικίας, και αρνείται να προβεί σε μια ευνοϊκή διευθέτηση των χρεών που δημιουργήθηκαν μετά την πανδημία, παρά το ότι απέτυχε και το Πρόγραμμα Γέφυρα», είπε χαρακτηριστικά ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Η κατοχύρωση των εμβολίων ως δημόσιο αγαθό αποτελεί άμεση ανάγκη»

Loading

Aliri