ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία»

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησαν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι «ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία».

«Ο Παύλος Μαρινάκης απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για το αν ο Κώστας Αχ. Καραμανλής θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Χρήστου Σπίρτζη ζητώντας κι εκείνος την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ. 5 του Συντάγματος απάντησε: «Ο κ. Σπίρτζης γνωρίζει την αποσβεστική διαδικασία, ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές συνέπειες», παραδεχόμενος ουσιαστικά πως ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας δεν θα προβεί σε ανάλογη κίνηση, γιατί φοβάται ότι μπορεί να πάει σε ποινική δίωξη», ανέφεραν συγκεκριμένα και πρόσθεσαν:

propoli

«Να τον ενημερώσουμε πάντως πως στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη της παραγραφής και η συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Άρα δεν επικαλείται και δεν καλύπτεται πίσω από παραγραφή» επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, αναφερόμενες στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

«Αντίθετα, ο κ. Καραμανλής δεν αιτείται και δεν ενεργοποιεί η ΝΔ καμία διαδικασία, ούτε καν την κλήση ουσιωδών μαρτύρων, κάτι που μαρτυρά ξεκάθαρα ενοχή και συγκάλυψη», καταλήγουν.

Δείτε επίσης: Hellenic Train: Επιστρατεύει λεωφορεία για τις μετακινήσεις μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λάρισα

Loading