Τι ζήτησε τις πρηγούμενες μέρες η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τη συμφωνία
Από λεπτό σε λεπτό αναμένεται να αρχίσει η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με θέμα τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την προμήθεια 3+1 φρεγατών Belh@rra.
Αύριο αναμένεται να υπάρξει συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων σχετικά με τη συμφωνία, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκφράσει με τον τρόπο τη στάση του απέναντι στη συνεργασία των δύο χωρών.
Θυμίζουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε εκφράσει τη διαφωνία του σχετικά με τα άρθρα 2 και 18 τα οποία δεν αναφέρουν τις θαλάσσιες οικονομικές ζώνες οι οποίες ορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Σαχέλ και σήμερα αναμένεται να μιλήσει ακριβώς γι αυτά τα δύο σημεία της συμφωνίας, τα οποία αν δεν τροποποιηθούν η αξιωματική αντιπολίτευση δε δείχνει πρόθυμη να ψηφίσει θετικά.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΣΥΡΖΑ – ΠΣ ΑΛέξης Τσίπρας είχε πει:
«Σε αντίθετη περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα αναγκαστεί να καταψηφίσει τη Συμφωνία, αφήνοντας τη κυβέρνηση να αναλάβει μόνη της το βάρος της ευθύνης αυτών των δύο αρνητικών προβλέψεων για τα συμφέροντα της χώρας».
Δείτε επίσης: ΝΔ: «Εδώ και 47 χρόνια το κόμμα εκπροσωπεί όλους τους Έλληνες» (vid)
- Σημαντικές εκτός έδρας αναμετρήσεις για Αϊντχόφεν και Άγιαξ
- Σπόρτινγκ Λισσαβώνας: Στόχος το «2 στα 2» απέναντι στην Αρούκα
- Μπορούν η Μαρσέιγ και η Μονακό να αμφισβητήσουν την Παρί Σεν Ζερμέν;
- Ο Χάιλαντ που συζητήθηκε για τον Ολυμπιακό παραμένει στο NBA με προοπτική νέου συμβολαίου
- Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζεται για την αντεπίθεση κατά της Μπαρτσελόνα, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης ενισχύει τη δύναμή της
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr