ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία με θέμα συζήτησης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό (vids)

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη η Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναμένεται να συζητηθεί το θέμα που μονοπωλεί το ενδιαφέρον της κοινωνίας το τελευταίο διάστημα, αυτό του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

propoli

Οι πληροφορίες λένε πως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, το οποίο είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του ότι πρέπει να υπάρξει υποχρεωτικότητα στους αστυνομικούς, λόγω του ότι αυτοί κάνουν έλεγχο στους πολίτες αν τηρούν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί.

Το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα βέβαια αναφέρει πως ουδέποτε εκφράστηκε η άποψη ότι θα πρέπει να τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται, ούτε πρέπει να απειλούνται με απόλυση ή περικοπή μισθού όσοι εργάζονται στα σώματα ασφαλείας.

Το πρόστιμο των 100 ευρώ που συνόδευε το μέτρο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 περιέπλεξε τα πράγματα και έφερε την αντίδραση ακόμα και των πιο ένθερμων υποστηρικτών του μέτρου.

Ο σύμβουλος του άλλοτε Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κ. Γρηγόρης Γεροτζιάφας, εξέφρασε την αρνητική του στάση στο μέτρο που έθεσε η κυβέρνηση για τους άνω των 60 κάνοντας λόγο για λογικές Πινοσέτ. Ο ίδιος στις αρχές του προηγούμενου μήνα είχε πει πως «αν δεν υπάρξει άμεσος και μαζικός εμβολιασμός στη χώρα μας, δυστυχώς, πριν από τα Χριστούγεννα, θα πάμε για σκληρό lockdown γιατί κανείς δεν μπορεί να αντέξει το ηθικό κόστος χιλιάδων νεκρών».

Οι συνεργάτες του κ. Τσίπρα βέβαια λένε πως αν είχε τεθεί σε ισχύ και η πρόταση του κ. Μόσιαλου μαζί με την υποχρεωτικότητα στους ανθρώπους που είναι άνω των 60 τότε τα πράγματα θα ήταν τελείως αλλιώς. Ο κ. Μόσιαλος είχε πει «να υπάρχει μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα όσων εμβολιαστούν».

Ο Νίκος Φίλης ο οποίος είχε εκφράσει την άποψη ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν υποχρεωτικά με την τρίτη δόση είπε:

«Πρόκειται για την πιο ακραία, την πιο απάνθρωπη, την πιο αντιδραστική πολιτική επιλογή τον καιρό της πανδημίας, χαρακτηριστική της μισανθρωπίας που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση και απειλεί να μεταδοθεί σαν γάγγραινα χειρότερη από τον ίδιο τον κοροναϊό, σε ολόκληρη την κοινωνία».

Δείτε επίσης: Γεωργιάδης: «Ο Πολάκης είναι ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών στην Ελλάδα» (vid)

Loading