ΣΥΡΙΖΑ: Το παρασκήνιο και οι αντιδράσεις της αποπομπής του Δ. Παπανώτα

Το παρασκήνιο και οι αντιδράση\ειςς της αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Σε αντεπίθεση περνά η αξιωματική αντιπολίτευση

Έντονες ήταν οι πιέσεις προς την Κουμουνδούρου αναφορικά με τις δηλώσεις Παπανώτα για έμφυλη βία με αποτέλεσμα λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε να δώσει ο ίδιος λύση στο θέμα με την αποπομπή του Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε εκτός ψηφοδελτίων τον Δημήτρη Παπανώτα, παρά τις εξηγήσεις, που εκείνος επιχείρησε να δώσει. Ο πρώην υποψήφιος άφησε αιχμές για την στάση της Κουμουνδούρου. «Είχα μιλήσει χθες με υψηλά ιστάμενους του ΣΥΡΙΖΑ και μου είχαν πει ότι είναι στο πλευρό μου» είπε ο κ. Παπανώτας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτίθεται και καλεί με τη σειρά του τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριαζίδη, για ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε προ ημερών σε βάρος του κυρίου Κασσελάκη.

Έχουν περάσει περίπου πέντε 24ωρα από τις ομοφοβικές δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Κυριαζίδης και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις, λένε από την Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕRΤnews.

Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής αναρωτήθηκε αν όταν αναφέρεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να χρησιμοποιεί το αρσενικό ή το θηλυκό άρθρο, λέγοντας «ο ή η».

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταυτόχρονα στο στόχαστρο και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ERTnews ενώ άσκησαν κριτική στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία για τις χυδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη και τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Η  Σοφία Μπεκατώρου, η οποία περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, είχε καλέσει την Κουμουνδούρου να πάρει θέση. «Ελπίζω ότι το κόμμα θα σταθεί όπως πρέπει. Να κάνει την κίνηση που πρέπει. Είμαι ήδη σε επικοινωνία με το κόμμα και περιμένω να τοποθετηθούν για το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωποςΠαύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καμαρώνει για αμετάκλητα καταδικασμένα μέλη του. «Είναι καταδικαστέες οι δηλώσεις του κ. Παπανώτα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Παπανώτας όταν στο κόμμα υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί».

Πηγές του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ανέφεραν : «Προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας που συμμερίζεται την άποψη πως “αν μια γυναίκα πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και κάθεται και το ανέχεται, πρόβλημα της“».

Loading