(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο Κασσελάκη για την επόμενη των ευρωεκλογών

Με διαφορετικές εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα και τον κίνδυνο μίας νέας εσωστρέφειας ορατό ολοκληρώθηκε το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε με την πρόταση Τσίπρα για εκ νέου εσωκομματικές εκλογές. Η Όλγα Γεροβασίλη και ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφεραν πως είναι έτοιμοι – εάν γίνουν εκλογές – να διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Φαίνεται πως ο μόνος «χαμένος» της υπόθεσης ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν «του βγήκε» η κίνηση που ήθελε να κάνει και τελικά ο μόνος που του «έμεινε» ήταν ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σε όλα τα σενάρια ωστόσο έβαλε τέλος ο Σωκράτης Φάμελλος  ο οποίος ανέφερε πως δεν θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές, ενώ απεσύρθη και η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη, σύμφωνα με τον προεδρεύοντα του συνεδρίου.

Όπως είπε στο MEGA η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει έλεγχο στο κομματικό μηχανισμό και στόχος του είναι αυτή η αδιαμεσολάβητη θέση με τα μέλη να πάρει μία μορφή.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συμβουλευτικό όργανο με πρόσωπα του αρχηγού και το οποίο θα χαράσσει τη στρατηγική του κόμματος. Δεύτερον, υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει γραφεία προέδρου στην τοπική οργάνωση.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης: «Λάθος του Τσίπρα να μην έρθει στο συνέδριο – Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου» (vid)

Loading