Σύσκεψη Γιάννη Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους των Περιφερειών για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας-Στο επίκεντρο της ενημέρωσης η νεοσύστατη ΔΙΦΚΑ.

H συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας υπο την προεδρία του υφυπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και τη συμμετοχή αρμοδίων αντιπεριφερειαρχών, περιφερειακών συμβούλων και εντεταλμένων συμβούλων των 13 περιφερειών.

propoli

 

Ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρθηκε στη νεοσύστατη Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ). η οποία “μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τη διαπίστωση ενός συμβάντος, είναι σε θέση να εκπέμψει τις απαραίτητες και κατάλληλες δυνάμεις για την ενίσχυση του έργου της Πολιτικής Προστασίας”. Παράλληλα διευκρίνισε ότι η ΔΙΚΑΦΚΑ έχει επικουρικό ρόλο προς την πολιτική προστασία καθώς “το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αρμοδιότητα και ευθύνη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και διατίθενται κατόπιν αιτήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας”.

 

Τέλος η ΔΙΦΚΑ “προβλέπει την τοποθέτηση έμπειρων συνδέσμων με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι οποίοι με τη διαπίστωση του γεγονότος ή την αποστολή του αιτήματος θα προβαίνουν σε αναγνώριση για την αποστολή της κατάλληλης, ποσοτικά και ποιοτικά, δύναμης”.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading