Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης θα έχει σήμερα στις 13:00 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον επισιτιστικό εφοδιασμό
Ο κ. Μητσοτάκης προαναγγέλλοντας τη σημερινή σύσκεψη την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες τόνισε ότι η παγκόσμια επισιτιστική κρίση απασχολεί την κυβέρνηση αν και όπως επισήμανε «δεν αφορά τη χώρα μας, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια τέτοια κρίση».
«Επισιτιστικός κίνδυνος δεν υφίσταται για τη χώρα μας» τόνισαν και πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης θα εξεταστούν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την αποτροπή κάθε επισιτιστικού κινδύνου.
H σύσκεψη ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργαντά θα επικεντρωθεί επίσης σε δυο ακόμη ζητήματα.
Το πρώτο αφορά την αύξηση στις τιμές των ζωοτροφών. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων.
Δεύτερο εξίσου σημαντικό ζήτημα είναι η τιμή των λιπασμάτων, η οποία από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες αεροπορικές επιδρομές – Το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία για «απάνθρωπες» τακτικές
- Δραματική απώλεια 206.000 προβάτων σε 12 μήνες: Σημαντικές επιπτώσεις στη κτηνοτροφία
- Nvidia: Η ισχυρή ζήτηση αντέχει στον εμπορικό πόλεμο
- Ολλανδία: Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας
- Οι νέοι δασμοί του Τραμπ πλήττουν τους Ινδούς εξαγωγείς: Επείγουσα ανάγκη για κρατική στήριξη
- Τραγική απώλεια 22χρονου youtuber από καταρράκτη στην Ινδία