O υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για την σύσταση της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ)
Όπως είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 σε τέσσερις μήνες η πανεπιστημιακή αστυνομία θα είναι έτοιμοι να φρουρήσει τα Πανεπιστήμια που το έχουν ανάγκη όπως η ΑΣΟΕΕ.
Τα μέλη της την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή, και την επόμενη μέρα, την Δευτέρα θα αρχίσουν να εκπαιδεύονται για τους επόμενουν 4 μήνες.
Όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος θα δρουν με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε.
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5 μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» τόνισε και πρόσθεσε:
«Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών»
«Μπήκε τέλος στην ανομία» κατέληξε.
Δείτε επίσης: Ο Άδωνις Γεωργιάδης κηρύττει πόλεμο στα κομμωτήρια και μανικιούρ στο σπίτι: «Δουλεύουν μαύρα»
- Γερμανία: Το AfD καταγράφει αύξηση και φτάνει το 25% στις εκλογικές δημοσκοπήσεις
- ΗΠΑ: Η πυρκαγιά Γκίφορντ στην Καλιφόρνια επεκτείνεται ραγδαία
- Χιλή: Σε εγρήγορση οι αρχές για τη διάσωση των εγκλωβισμένων μεταλλωρύχων
- Ισλαμικό κράτος: Υπόνοιες για μέλη του στην δολοφονία διευθυντή σχολείου στην ανατολική Συρία
- Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα: Νεκρός 51χρονος ηχολήπτης, νοσηλεύεται ο 21χρονος συνάδελφός του