Τέλος η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25: Οι φωτογραφίες που οδήγησαν στη ρήξη με το κόμμα

Την διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα ζήτησαν τα ξημερώματα οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κλέων Γρηγοριάδης και Λίτσα Αλεξάκη. – «Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του», απαντά η πρώην βουλευτής.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Κλέων Γρηγοριάδης και η Λίτσα Αλεξάκη κατέθεσαν επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΜέΡΑ25, με την οποία προτείνουν τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το κόμμα. Σε απάντηση, η Σοφία Σακοράφα ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από το ΜέΡΑ25, αφήνοντας αιχμές καθώς όπως λέει δεν ενημερώθηκε ποτέ για την «επικείμενη» διαγραφή της.

propoli

Η αιτία της απόφασης, όπως ανακοινώθηκε, ήταν φωτογραφία που κυκλοφόρησε στις αρχές Ιουνίου και έδειχνε το κορυφαίο στέλεχος του κόμματος σε εγκάρδια χειραψία με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Το κόμμα σχολιάζει ότι αυτό ήταν το δεύτερο χτύπημα, μετά τη βράβευση του Αχιλλέα Μπέου, και προσθέτει «η μηδενική ανοχή στην Ολιγαρχία & την Διαπλοκή ξεκινά από το σπίτι μας».

Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ την Επιτροπή Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού του ΜέΡΑ25

Κυριακή 9η Ιουλίου 2023

Αγαπητές και αγαπητοί συνοδοιπόροι,

Σήμερα, η Κεντρική Επιτροπή ενέταξε νέες δυνάμεις στις τάξεις του κόμματος και δρομολόγησε την ανασυγκρότηση του ΜέΡΑ25 ώστε να συνεχίσουμε κι εκτός Βουλής, ακούραστα και ανιδιοτελώς, τον αγώνα εναντίον της ολιγαρχίας. Όμως, ιδιαίτερα σε αυτή τη νέα, δύσκολη φάση του ΜεΡΑ25, νιώθουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε αυτό τον ανιδιοτελή αγώνα «για τους ανθρώπους, όχι για τα αξιώματα» αποβάλλοντας μια σκιά που πέφτει βαριά στην ψυχή μας. Αναφερόμαστε, με λύπη, στη Σοφία Σακοράφα – την οποία τόσο πιστέψαμε και τόσο στηρίξαμε.

Τον περασμένο Φλεβάρη, η Σοφία έπληξε όλους μας βραβεύοντας τον Αχιλλέα Μπέο – τον ακροδεξιό, μισογύνη παράγοντα της νύχτας και κόκκινο πανί για όλα τα κινήματα της περιοχής. Γνωρίζουμε καλά την στενοχώρια των μελών μας όταν η Σοφία αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους προοδευτικούς ανθρώπους του Βόλου. Θυμόμαστε πως ο Γραμματέας αναγκάστηκε να «το πάρει πάνω του» ζητώντας ο ίδιος συγγνώμη λέγοντας: «…δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους του ΜέΡΑ25 από τον λαό του Βόλου και τα κινήματα που πρωτοστατούν στον αγώνα κατά του κ. Μπέου…».

Ήταν άδικο να επωμιστεί το ΜέΡΑ25, μέσω του Γραμματέα του, άλλο ένα βάρος που δεν μας αναλογούσε. Αλλά πλησίαζαν οι εκλογές, και θεωρώντας σίγουρο ότι η Σοφία Σακοράφα (ιδίως μετά την γενναιόδωρη και άκρως συντροφική παρέμβαση του Γραμματέα) δεν θα επαναλάμβανε το ατόπημα, σιωπάσαμε. Κάναμε λάθος! Στις αρχές Ιουνίου νέα φωτογραφία-κόλαφος είδε το φως της δημοσιότητας με την Σοφία σε εγκάρδια χειραψία με τον… Βαγγέλη Μαρινάκη – τον ολιγάρχη που κατονομάζαμε, με προσωπικό κίνδυνο, στη Βουλή.

Τέλος η Σοφία Σακοράφα από το ΜέΡΑ25: Οι φωτογραφίες που οδήγησαν στη ρήξη με το κόμμα

Σε μια προεκλογική περίοδο που τα ΜΜΕ του κ. Μαρινάκη είχαν ρητή άνωθεν εντολή να μας αποκλείουν (όπως καταγγέλλαμε επισήμως), η εγκάρδια συνεύρεση Σακοράφα-Μαρινάκη ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής. Όπως έγραψε μετά το επεισόδιο με τον Α. Μπέο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς, εξηγώντας γιατί δεν στήριξε το ΜέΡΑ25: «Αν δεν μπορούμε να κάνουμε ρήξη ούτε καν στον ΣΕΓΑΣ θα κάνουμε ρήξη με την ολιγαρχία και το σύστημα που διαφεντεύει τον πλανήτη;»

Αυτή τη φορά, δεν θα επαναλάβουμε το λάθος να σωπάσουμε: Σας καταθέτουμε την άποψη πως, όσο παραμένει – μετά από τέτοιες συμπεριφορές – η Σοφία Σακοράφα στο ΜέΡΑ25, πλήττεται άδικα αλλά σκληρά η αξιοπιστία του ως πραγματικά ανιδιοτελές κόμμα. Θεωρούμε, και το καταθέτουμε εδώ με θλίψη αλλά και οργή, πως η Επιτροπή Δεοντολογίας πρέπει να επιληφθεί άμεσα διαγράφοντας τη Σοφία Σακοράφα ώστε να προστατευτεί το κόμμα μας, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη φάση ανασυγκρότησης η οποία θα πετύχει με την ανιδιοτελή και ακούραστη συμβολή όλων μας.

Με φιλικούς και συνοδοιπορικούς χαιρετισμούς,

Γιάνης Βαρουφάκης
Κλέων Γρηγοριάδης
Λίτσα Αλεξάκη

Τι δήλωσε η Σοφία Σακοράφα

Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, η Σοφία Σακοράφα σχολίασε την επιστολή του ΜέΡΑ25, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του κόμματος, και δήλωσε την αποχώρησή της. «Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ25», δήλωσε η ίδια.

Ολόκληρη ανάρτησή της:

Μόλις επέστρεψα μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΕ Επιτροπής του ΜέΡΑ25 και πληροφορήθηκα ότι στην ιστοσελίδα του κόμματος υπάρχει ανάρτηση με τίτλο «Μηδενική ανοχή στην ολιγαρχία και τη διαπλοκή : Ο Γ. Βαρουφάκης προτείνει τη διαγραφή της Σοφίας Σακοράφα από το ΜέΡΑ25.» (https://mera25.gr/mideniki-anochi-stin-oligarchia-kai-ti-diaploki-o-g-varoufakis-proteinei-ti-diagrafi-tis-sofias-sakorafa-apo-to-mera25/?fbclid=IwAR1iVUHmPdnIDJQgXakkUPU56AmXd5McaFsE-CfMKwtFW9hglnlgP5w4xcU… ) Mε εντυπωσιάζει (;) το γεγονός ότι δεν είχαν το θάρρος να κάνουν καμία σχετική αναφορά είτε στο σώμα είτε σε μένα προσωπικά κατά τη 12ωρη συνεδρίαση της ΚΕ. Ο καθείς με το μπόι του και τη σκιά του. Προφανώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθεί η Επιτροπή σας Δεοντολογίας & Τήρησης Καταστατικού με εμένα, ως εκπρόσωπο “της ολιγαρχίας και της διαπλοκής”. Απαξιώ για κάθε απάντηση ή σχολιασμό, σας απαλλάσσω από τη διαδικασία  και αποχωρώ εγώ από το ΜέΡΑ 25.

Δείτε επίσης: Το ΜέΡΑ25 διέγραψε την Σοφία Σακοράφα – «Γύρισα σπίτι και το διάβασα από την σελίδα του κόμματος»

Loading