Θ. Κοντογεώργης: Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να διαπραγματεύεται με την Τουρκία

Θ. Κοντογεώργης: Η Ελλάδα έχει τη δύναμη να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να διαπραγματεύεται με την Τουρκία

Από την επικείμενη συνάντηση των ηγετών Ελλάδας και Τουρκίας, κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν, ξεκίνησε η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στο ΕΡΤnews: «Η χώρα δεν προσέρχεται σε τέτοιες συναντήσεις επειδή είναι αδύναμη. Προσέρχεται γιατί είναι περισσότερο ισχυρή, και αποτρεπτικά – αμυντικά. Κάνουμε αυτό που πρέπει για τις Ένοπλες Δυνάμεις και για τη χώρα μας.»

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην υποχρέωση να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας σε θέματα χαμηλής πολιτικής, όπως το μεταναστευτικό, όπου παρατηρείται κάποια βελτίωση: «Πρέπει να διαμορφώνεις τις συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή.»

Αναφορικά με το θέμα του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, επισήμανε ότι «τέτοιες υποθέσεις να προχωρούν γρήγορα και σωστά, για να μην μένουν σκιές και να αποδίδονται ευθύνες εκεί που μπορεί να υπάρχουν.»

Σχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς, επεσήμανε ότι «είναι ένας συνεχής αγώνας και μια συνεχής υπόμνηση ότι όλοι μας έχουμε την υποχρέωση να αναβιβάζουμε το επίπεδο ηθικής συνείδησης της κοινωνίας.»

Στην επικαιρότητα, για τα επεισόδια στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τόνισε ότι «η ενδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων περνάει μέσα και από τα θέματα ασφάλειας.»

Για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, ο υφυπουργός δήλωσε: «έχουμε βάλει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της περιφέρειας, κάνουμε περιοδείες για να ακούσουμε τον κόσμο, με στόχο να τονώσουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής.»

Συμπερασματικά, υπογράμμισε ότι «υπάρχει συστηματική συνεργασία στα υπεσχημένα», κλείνοντας με την επισήμανση ότι «το πρόβλημα της ακρίβειας παραμένει, γι’ αυτό εμείς επιμένουμε στη βελτίωση των εισοδημάτων.»

Loading

Play