Θ. Κοντογεώργης: Η κυβέρνηση ακούει τους πολίτες και συνεχίζει με επιμονή τη δουλειά της

Η υπόθεση Μπελέρη, αλλά και τα μηνύματα της ευρωκάλπης, ήταν βασικά θέματα της συνέντευξης του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη στο “One Channel”.

propoli

   Ξεκινώντας από τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Μπελέρη, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ υπενθύμισε. ότι από την πρώτη στιγμή η ελληνική πλευρά είχε θέσει το ζήτημα του τεκμηρίου αθωότητας, όπως και εκείνο της δίκαιης δίκης. Η υπόθεση θα έχει αντανάκλαση στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας, εκτίμησε εξ άλλου. Μιλώντας αμέσως μετά για τη «συμβολική και ουσιαστική υποψηφιότητα» του Φρέντη Μπελέρη, υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός, με την ψήφο του έστειλε μήνυμα – και στο εξής, ο εκλεγμένος πλέον ευρωβουλευτής, θα έχει την ευκαιρία να ασκήσει τα καθήκοντά του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και εξ ιδίας αντίληψης. Ταυτοχρόνως, ο Θ. Κοντογεώργης προϊδέασε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα διατυπώσει προσεχώς τη θέση της για την τελευταία απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης.

   Περνώντας στα της εγχώριας πολιτικής σκηνής, παρατήρησε ότι ο πρωθυπουργός αξιολογεί τα μηνύματα της ευρωκάλπης. Επιπλέον, στη συνεδρίαση της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα πάρουν το λόγο, εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όλοι οι βουλευτές που θέλουν να μιλήσουν. Ειδικότερα ο υφυπουργός προϊδέασε ότι θα γίνει ενδιαφέρων διάλογος, με στόχο να υπάρξει φυγή προς τα εμπρός, και για την κυβέρνηση, και για το κόμμα, και για την παράταξη. Για την προσεχή δε, εκδήλωση, με ομιλητές τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της ΝΔ, κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, χαρακτήρισε χρήσιμο να ακούγονται οι απόψεις τους.

   Αναλύοντας το μήνυμα της ευρωκάλπης, εξέφρασε τη θέση ότι χρειάζεται μια επιμονή στον τρόπο υλοποίησης όσο και στην ταχύτητα υλοποίησης των κυβερνητικών δράσεων. Ο πολίτης, τόνισε, θέλει να δει ορατό αποτέλεσμα, είτε αυτό αφορά την οικονομία, είτε τη δημόσια διοίκηση, το μεταναστευτικό κ.ά.. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακουσθούν, και η κυβέρνηση τους ακούει, προσέθεσε.

   Σύμφωνα με τον Θ. Κοντογεώργη, η ακρίβεια παραμένει το κορυφαίο θέμα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ με αφορμή τις εξελίξεις περί το ΑΣΕΠ, επεσήμανε πως επιλέγονται οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις κατάλληλες θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες. Στις θέσεις αυτές, όπως και σε εκείνες των διοικητών νοσοκομείων, οι απολαβές θα είναι σημαντικά αυξημένες, συμπλήρωσε.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading