Από το «καλάθι της ΔΕΘ» ξεκίνησε η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στον τηλεοπτικό σταθμό Open. Όπως δήλωσε, «τα μέτρα της φετινής ΔΕΘ ενισχύουν το παρόν και υποστηρίζουν το μέλλον». Ο υφυπουργός προανήγγειλε «παρεμβάσεις με μόνιμο και διαρθρωτικό χαρακτήρα, που υποστηρίζουν τη μεσαία τάξη και την οικογένεια – τα παιδιά είναι το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας – αυτή είναι η μαγιά των παρεμβάσεων του επόμενου διαστήματος». Οι παρεμβάσεις αυτές θα φέρνουν «βελτίωση εισοδήματος για αρκετές κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες».
Εκτενής ήταν η αναφορά του στο δημογραφικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε «εθνικό στόχο», τονίζοντας ότι κάτω από αυτό «κρέμονται» πολλές πολιτικές, φορολογικές και άλλα ζητήματα. Επίσης, επισήμανε ότι «το στεγαστικό κρέμεται κάτω από το δημογραφικό» και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τα νέα παιδιά «να έχουν μια προσιτή στέγη, είτε να αγοράσουν είτε να νοικιάσουν». Αυτό θα επιτευχθεί με διαρθρωτικά μέτρα που θα αυξήσουν την προσφορά και με την επιστροφή ενοικίου. Επιπλέον, ανέφερε ότι «αυτές τις μέρες συζητείται στη Βουλή ο θεσμός της κοινωνικής αντιπαροχής».
Συμπερασματικά, δήλωσε ότι «δεν θέλουμε να έχουν άγχος τα νέα παιδιά με την απόκτηση οικογένειας και την απόκτηση σπιτιού», επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα μπουκέτο μέτρων, δηλαδή «έναν συνδυασμό φορολογικής πολιτικής, κινήτρων, κοινωνικής αντιπαροχής και αύξηση διαθέσιμων κατοικιών». Σχετικά με τους συνταξιούχους, τόνισε ότι «για εμάς είναι μια κοινωνική κατηγορία αιχμής και προτεραιότητας».
Αναφορικά με τη συζήτηση για την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική πολιτική σκηνή, σημείωσε ότι «δεν έχουμε ακούσει κάτι καινούριο από τον κ. Τσίπρα, άρα η συζήτηση αφορά τα πεπραγμένα». Ωστόσο, αναγνώρισε το δικαίωμα του κ. Τσίπρα να επιστρέψει και τόνισε ότι «ο μέσος πολίτης περιμένει ένα πλαίσιο αυτοκριτικής» από εκείνον.
Ο υφυπουργός δήλωσε ότι «αν ο κ. Τσίπρας έχει να μας πει κάτι για το παρόν και το μέλλον της κοινωνίας, με νόημα και περιεχόμενο, είναι καλοδεχούμενα και θα συζητήσουμε και επ’ αυτών». Τόνισε ότι «είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη δουλειά που πρέπει να γίνει, από αυτό θα κριθούμε».
Κλείνοντας, ο Θ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στην καταστροφή του Κέντρου κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, λόγω της «φορομπηχτικής πολιτικής του», τονίζοντας ότι σημασία έχει «ως ηγέτης, πρωθυπουργός, αρχηγός μιας παράταξης να μπορείς να ενώνεις». Κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό να «προτείνει λύσεις και ιδέες», ώστε οι πολίτες να σχηματίσουν συμπεράσματα.
Στο τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει τις συνομιλίες του πρώην υπουργού Πάνου Καμμένου με πρόσωπα που φέρονται να συμμετείχαν στη «μαφία της Κρήτης», λέγοντας ότι «οι συμπολίτες μας έχουν μνήμη» και υπογράμμισε ότι «δεν θα αφήσουμε να κυλήσουμε πάλι στο χθες».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ