Στην προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των επιπτώσεών της στην ελληνική οικονομία, αναφέρθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Θανάσης Κοντογεώργης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.
Ειδικά για τη Μέση Ανατολή, τόνισε ότι πρόκειται για μία περιοχή που συνεχώς παράγει γεγονότα και κρίσεις με χαρακτήρα μονιμότητας. Ωστόσο, τόνισε την ετοιμότητα της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα με ένα συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της σύρραξης σε επίπεδο εσωτερικής αγοράς, τουρισμού και ναυτιλίας. «Υπάρχει προεργασία, είμαστε σε ετοιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, ο υφυπουργός σημείωσε ότι ο σχεδιασμός παραμένει αμετάβλητος, ωστόσο είναι προφανές ότι απαιτείται παρακολούθηση της εξέλιξης και της διάρκειας της κρίσης.
Όσον αφορά τη συζήτηση στη Βουλή, υπογράμμισε το κλείσιμο ενός κύκλου και την ανάγκη διάκρισης μεταξύ πολιτικής και ποινικής ευθύνης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σοβαρά στις ανάγκες της δικαιοσύνης και στην κοινωνική κινητοποίηση που προήλθε από την τραγωδία των Τεμπών.
Ο κ. Κοντογεώργης επισήμανε ότι η κριτική από την αντιπολίτευση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ότι ορισμένα μικρότερα κόμματα έχουν ξεπεράσει τα όρια της πολιτικής κριτικής, επιδιώκοντας να εκμεταλλευτούν την τραγωδία προς όφελος του κομματικού ανταγωνισμού.
Απαντώντας σε ερώτηση για τις ομιλίες των π. πρωθυπουργών Κ. Καραμανλή και Α. Σαμαρά, ανέφερε ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα, παράγοντας αποτελέσματα που οι πολίτες θα αξιολογήσουν.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ